- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Святкова феєрія новорічних див

Незліченними міріадами осяйних, палахких вогників наближається святкова заметіль новорічних див. І зоріють вони, пломеніють яскравіше за гірлянди та ялинкові прикраси. Бо вогники ці живі, їх несуть на своїх теплих долонях білі янголи наших мрій.
Мабуть, найясніше від їхньої невидимої присутності стало цими днями у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі
ім. М.В.Гоголя, де проходить свято Головної ялинки області. Традиційно на нього запросили діток, у долю яких уже, на жаль, закралась біда і які тепер потребують нашої особливої уваги, підтримки й розради. Це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Протягом 25–26 грудня понад 880 юних гостей із різних куточків області зустрілися у театрі з Дідом Морозом і Снігуронькою, розповіли їм про свої найзаповітніші мрії і сподівання, були зігріті добротою та щедрістю усіх, хто не скупий душею і чуйний до свого ближнього.
Із вітальними словами до дітлахів звернувся заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль. Він побажав хлопчикам і дівчаткам казкового новорічного настрою й незгасного тепла від тих, хто дарує їм свою любов. А ще – не тільки весело провести канікули, а й добре вчитися, адже саме знання роблять людей кращими, просвітленими, здатними зробити світ добрішим і щирим.
Організацією новорічного свята опікувалися департамент освіти і науки, управління культури, відділ у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. Усі юні гості отримали традиційні солодкі подарунки. Загалом же подарунковими наборами в ці дні будуть забезпечені близько півтори тисячі дітей пільгових категорій.
Справжнє диво юним глядачам підготували актори театру. Дітям треба було тільки дружно зааплодувати, щоб тієї ж миті на сцені ожила барвиста й чудова казка – новорічна вистава “Летючий корабель”, щоб добрі й світлі почуття знову перемогли підступність і жадібність, а подарована від чистого серця квітка стала ціннішою за царську корону, щоб невидимі білі янголи ще обережніше понесли тендітні дитячі мрії на висоту добрих звершень.

Вікторія КОРНЄВА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]