- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавські бібліотеки модернізуються

Три бібліотеки-філії Полтавської міської централізованої бібліотечної системи отримали по три нових комп’ютери з ліцензійним програмним забезпеченням і периферійним обладнанням завдяки тому, що ЦБС нинішнього, 2013, року перемогла в конкурсі “Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету” і виграла грант міжнародної програми “Бібліоміст”. До реалізації проекту комп’ютеризації бібліотек долучилася Полтавська міська рада, також виділивши кошти.
Основною аудиторією на урочистому відкритті інтернет-доступу в бібліотеці-філії № 9, що по вулиці Халтуріна в обласному центрі, були школярі. Нестандартний сценарій розробила бібліотекарка Юлія Крамарєва. Вона і вела свято, під час якого учасниками була здійснена уявна подорож на острів скарбів. Під час театралізованого дійства учасники заходу “перевиховали піратів”, які, опинившись у бібліотеці й познайомившись зі справжніми, найціннішими скарбами, якими є книги та знання, виправилися…
Дітям – учасникам дійства і глядачам – вручили солодкі подарунки.
***
У бібліотеці-філії сімейного читання № 3 по вулиці Головка в Полтаві також відбулися урочистості з нагоди початку безкоштовного інтернет-доступу. Керівники гуртків центру позашкільної освіти презентували виставку дитячих робіт. Ідеї для оформлення цієї експозиції були запозичені у всесвітній мережі. Відтепер бібліотечний Інтернет дає можливість проводити в книгозбірні більше заходів, зокрема майстер-класів.
Юні актори ЗОШ № 37 показали дотепну сценку, герой якої добре знайомий із комп’ютером і вміє працювати в Інтернеті, а героїня ще тільки вчиться, а тому всьому дивується… Право першими сісти за комп’ютери надали учням ЗОШ № 37, які завітали на свято. Привітала всіх і член бібліотечної ради Тетяна Ткачук – представниця старшого покоління користувачів книгозбірні.
***
У бібліотеці-філії № 4 по вулиці Фрунзе обласного центру приєднання до Інтернету провели у вигляді гри. Юним читачам – восьмикласникам ЗОШ № 8 імені Панаса Мирного – запропонували пограти в смайлики. У такій цікавій формі, з допомогою мультимедіа, була донесена до школярів інформація про можливості, які дає Інтернет. Проводили також жартівливі конкурси, пізнавальні ігри.
Бібліотекарі презентували інтернет-доступ і для своїх дорослих користувачів.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]