- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Зимове міжсезоння

· Перша ліга
Після завершення першої частини сезону 2013–2014 років у першій лізі головний тренер ФК “Полтава” Ілля БЛИЗНЮК підбив підсумки виступу команди.
– Ми закінчили сезон із позитивним результатом. А взагалі зіграний проміжок часу я розділив би на два етапи. Перший – до вилучення і дискваліфікації наших провідних гравців, коли ФК “Полтава” був серед лідерів; другий – після цієї прикрої події. Команда у нас молода, сформована практично напередодні старту чемпіонату. На жаль, практично відсутня сильна обойма гравців, які б перебували на лаві запасних і, виходячи на поле, посилювали гру. Після повернення гравців із дискваліфікації наш склад стабілізувався, став повноцінним, і ми зуміли досягти позитивного результату. Хочеться ще підвищити реалізацію гольових моментів. Над цим постійно працюємо.
– Чи плануються у зимове міжсезоння серйозні зміни у складі команди?
– Селекція ведеться постійно, навіть протягом чемпіонату. Нам хотілося б посилити деякі позиції. Друга половина турніру буде насиченою і короткою, лише протягом двох місяців. Маємо намір знайти високопрофесійних гравців. Шукатимемо футболістів, які б підходили нашому стилю гри і допомогли вирішувати серйозні завдання, що стоять перед клубом. Загалом хочемо мати двадцять рівноцінних гравців.
· Друга ліга
Футболісти кременчуцького “Кременя” в останніх матчах першості продемонстрували результативний футбол, тож і з хорошим настроєм пішли у зимову відпустку. Їхнього головного тренера Сергія СВИСТУНА ми запросили до розмови.
– На наступних тренувальних зборах у нас буде великий фронт роботи. Працюватимемо, щоб потім радувати наших уболівальників. Після відпустки плануємо зібратися 20 січня. До 18 лютого тренуватимемося у Кременчуці, де створено необхідні умови. Далі, в залежності від наявного фінансування, поїдемо на збори. Можливо, – до Євпаторії або в інше місто, де обов’язково проводитимемо товариські спаринг-матчі.
– Які плануються поповнення у команді?
– Обов’язково проведемо своєрідний кастинг футболістів. Запрошуватимемо ж значно сильніших виконавців, ніж нинішні гравці. У нас є основа команди. Але треба відпрацювати зіграність на полі та досягти кращої реалізації гольових моментів.

Микола БАКУТА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]