- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Запрацювали пункти обігріву

Минулої зими у Кременчуці біля залізничного вокзалу цілодобово функціонував мобільний пункт обігріву. За увесь холодний період його послугами скористалися понад 500 осіб. Окрім того, у Кременчуці діяли ще два соціальних патрулі, до складу яких входили представники оперативних служб міста, медики, соцпрацівники. Під час рейдів вулицями було виявлено 27 осіб із ознаками переохолодження, усі вони були доставлені для подальшого лікування в медичні заклади міста. Зважаючи на таку статистику, влада Кременчука поточного року вирішила значно розширити межі соціальної допомоги населенню. Цієї зими у місті планують облаштувати 10 пунктів обігріву.
За інформацією начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Валентина Шафороста, у районі залізничного вокзалу співробітники ДСНС уже встановили утеплений намет. Тут надаватимуть допомогу всім громадянам, які потерпатимуть від морозів. Задля цього створено відповідні умови для перебування та харчування осіб, які потрапили у складні життєві обставини та не мають постійного місця проживання. Також у приміщенні залізничного вокзалу Кременчука незабаром буде відкрито резервний пункт обігріву. Його планують використовувати, якщо у мобільному пункті не вистачатиме місць під час сильних морозів. Начальник вокзалу станції «Кременчук» Олена Ольшанська наголошує, що для облаштування резервного пункту обігріву виділена окрема кімната, її відкриватимуть за командою оперативних служб у будь-який час доби.
Крім того, на виконання доручення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки обласної державної адміністрації у Кременчуці відновлено роботу соціальних патрулів, цьогоріч буде сформовано
4 бригади. Вони цілодобово проводитимуть рейди.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]