- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Мітинги, пікети, Гімн України

На тлі відомих подій в Україні щодня на площі біля адмінбудинку в Полтаві, що по вулиці Жовтневій, 45, щовечора збираються місцеві активісти та прибічники євроінтеграції. Учасники акцій обговорюють ситуацію, що склалася, та почергово висловлюють власну думку з приводу цього у мегафон. Зібрання проходять досить мирно, хоч і не без підвищених емоцій… Чому ж понад півмісяця народ виходить на площу? Мешканець Полтави Олег Башкірцев вважає, що всіх “дістала” корупція, а пенсіонерка Зоя Юшко вийшла на площу, бо хоче, щоб її внуки жили по-європейськи.
Полтавською ОДТРК “Лтава” було організовано “круглий стіл” за участю представників влади та опозиції.
Полтавські активісти зібралися біля адмінбудівлі ОДТРК “Лтава” по вулиці Раїси Кириченко, 1, з вимогою прямого ефіру на телеканалі для представників опозиційних сил. Із мітингувальниками спілкувався генеральний директор ОДТРК “Лтава” Микола Ляпаненко. У ході дискусії з’ясувалося, що вимоги пікетувальників можуть бути задоволені, але для цього необхідно висувати не ультиматуми, а конструктивні пропозиції, до того ж узгодити графіки радіо- і телепередач. Йшлося також про інформаційний продукт ОДТРК “Лтава”, який у багатьох аспектах визнаний кращим серед регіональних мовників держави. Діалог пройшов у діловому руслі.
Минулих вихідних у Полтаві теж відбулися акції місцевого Євромайдану, які пройшли без збурень і занадто активних дій. За традицією активісти та їхні симпатики  співали Державний Гімн України.
***
У Кременчуці майже щодня тривають акції протесту проти дій беркутівців, що вдалися до жорстокого розгону мирних мітингувальників на київському Євромайдані. До пам’ятника Жертвам сталінських репресій після 17.00 приходять мешканці міста, щоб підтримати Всеукраїнський рух за євроінтеграцію й висловити обурення діями силовиків. Також покладали вінок із чорною стрічкою до щойно встановленої головної ялинки міста, оголосивши при цьому про безстрокову акцію протесту, підтримуючи таким чином всеукраїнський Євромайдан. Щонеділі мітинги стають більш масовими. А ще щодня автолюбителі влаштовують автопробіги вулицями міста саме на підтримку євроінтеграції. Крім цього, у Кременчуці створено комітет з проведення акції протесту. Щодня туди приходять сотні кременчужан, які передають до столиці теплі речі, продукти, медикаменти, гроші.
Минулої неділі місцем для проведення Мітингу гідності стала площа Незалежності. Виступаючі закликали громадян не піддаватися на провокації й мирним шляхом досягати виконання поставлених перед владою вимог.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Оксана НЕЧИПОРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]