- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У полі й на фермі

ТОВ “Агрофірма “Перше травня” Новосанжарського району спеціалізується на рослинництві й тваринництві. Господарство постачає молоко школам і дитсадкам регіону. Також є потужним спонсором на території Кунцівської сільради: опікується соціальною сферою.
– На фермі маємо два танки-охолоджувачі молока, що дозволяють значно підвищити якість продукції, – розповів заступник директора ТОВ “Агрофірма “Перше травня” Іван Дудник.
Урожай цьогоріч зібрали в господарстві достойний: пшениця дала 60, соняшник – 42, кукурудза – 80 центнерів із гектара.
Завдяки ранньому урожаю соняшнику агрофірма встигла його продати за прийнятною ціною. Інше збіжжя зберігається у сховищах. У господарстві є сушарка, що значно полегшує обробку зерна. За добу агрегат переробляє близько 100 тонн кукурудзи. Техніки на підприємстві не бракує. Машинно-тракторний парк оновлюється постійно. Підприємство охоче приймає на роботу молодих спеціалістів.
– Із восьми механізаторів чотири – віком до 30 років. Двоє з них – Олег Токовий і Павло Колодочка – цього року стали молодими татусями. Наша фірма в подарунок купила родинам по візочку для новонароджених, – зазначив Іван Дудник.
Товариство піклується про своїх працівників. Доки тривали польові роботи, було організоване підвезення безкоштовного гарячого харчування для трударів. Агрофірма постійно співпрацює із місцевою сільською радою, нікому не відмовляє у допомозі. Господарство вкладає кошти в розвиток і покращення матеріально-технічної бази Кунцівської ЗОШ І–ІІІ ступенів, надає матеріальну допомогу літньому табору відпочинку. Господарство щорічно до Дня Перемоги виплачує відповідні суми ветеранам Великої Вітчизняної війни. А щоб мешканці району споживали корисне і смачне молоко, у Нових Санжарах товариство відкрило магазин, в якому можна придбати якісний і свіжий продукт від місцевого виробника.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]