- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Система соціального захисту в світлі євроінтеграції

Викладачі Полтавського університету економіки і торгівлі (ПУЕТ), а також науковці інших навчальних закладів, представники органів влади, громадських організацій під час “круглого столу”, присвяченого перспективам реформування вітчизняної системи соціального захисту, обговорювали різні аспекти євроінтеграції України, зокрема вплив цього процесу на життя українського суспільства.
Директор департаменту економічного розвитку ОДА Олена Адамович зазначила: “Що виграє Україна, підписавши угоду? Конкурентоспроможну освіту, якісну медицину, дієвий соціальний захист, заснований на європейських стандартах”.
У ході дискусії були обговорені різні аспекти впливу євроінтеграції на розвиток України, в тому числі в галузі правових і зовнішньоекономічних відносин, діяльності силових і правоохоронних органів. Зокрема завідувач кафедри правознавства ПУЕТ, доктор юридичних наук Галина Лаврик наголосила на тому, що євроінтеграційні процеси для України є цілком природними, адже географічний центр Європи знаходиться саме в Україні. Однак, на думку науковця, дуже важливо при цьому відстоювати власні традиції розуміння і застосування правових норм, щоб не втратити державну індивідуальність.
Під час засідання за “круглим столом” було висловлено чимало думок, які мали різновекторне спрямування. Однак учасники дискусії висловили спільну точку зору: національні інтереси необхідно відстоювати у різних інтернаціональних об’єднаннях, адже на цьому ґрунтуються й економіка, і політика будь-якої держави.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]