- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На варті прав споживачів

IMG_5703 [1]Полтавська область посіла перше місце в Україні за обсягами коштів, повернутих споживачам готівкою за неякісні товари та послуги: людям відшкодовано мільйон гривень. Цю цифру озвучив голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов, який побував з робочою поїздкою на Полтавщині.
Нараду за його участю провів голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. У роботі зібрання також взяли участь голова обласної ради Іван Момот, директор департаменту економічного розвитку ОДА Олена Адамович, представники багатьох служб, що опікуються споживачами, керівники органів виконавчої влади й місцевого самоврядування міст і районів області, представники громадських організацій.
Олександр Удовіченко зокрема зазначив, що одне із завдань, які ставить перед органами влади Президент України Віктор Янукович, – це підняття на інший рівень якості надаваних населенню послуг і товарів. Президент дав доручення розробити концепцію захисту споживачів України. На її підставі вже існуюча в області програма буде вдосконалена, доповнена та до кінця року подана на розгляд сесії обласної ради.
Іван Момот зазначив, що необхідно відшукати баланс між потребами населення, бізнесом і владою. Багато послуг надаються об’єктами комунальної власності (медичні, освітні, житлово-комунальні). У селах області відкрито більше сотні дитячих садків, тепло- і водопостачанням також опікується влада. Вона мусить зробити все, аби наблизити до сільського населення якісні послуги.
Свої пропозиції щодо удосконалення роботи із захисту прав споживачів регіону також висловили Сергій Орєхов, виконуюча обов’язки начальника інспекції з питань захисту прав споживачів в області Ліана Якимчук, завідувач сектора Державної інспекції з контролю за цінами в області Ірина Максимішина, голова Громадської ради при голові облдержадміністрації Володимир Голуб та інші.
Після цього відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Полтавською облдержадміністрацією, Полтавською обласною радою та Державною інспекцією України з питань захисту прав споживачів.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]