- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Здобутки юних натуралістів

Розширення мережі позашкільних навчальних закладів – це втілення положень Державної цільової програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року. Для залучення школярів із сільської місцевості до дослідницької та природоохоронної роботи в гуртках еколого-натуралістичного спрямування обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді створює  філії у тих районах, де немає станцій юних натуралістів. Нині такі філії уже працюють у Кобеляцькому, Шишацькому та Полтавському районах.
Традиційною формою роботи нашого центру є підбиття підсумків діяльності вихованців. Цього року обласний збір юних екологів і дослідників сільського й лісового господарства “Здобутки юних” проводився в  обласному дитячо-юнацькому оздоровчому таборі “Еколог” в селі Міські Млини Зіньківського району.  На зборі підсумували результати обласних і районних етапів всеукраїнських конкурсів, акцій, проектів. Їх учасники працюють в  екологічних експедиціях, походах, на польових практиках. Учні вивчали стан прибережних смуг, біорізноманіття земного покриву, проводили роботу з укріплення берегів, розчищення джерел, криниць, висаджували дерева, займались дослідницькою роботою.  Активну участь у різних конкурсах взяли учні міст Полтави, Комсомольська, Кременчука, Глобинського, Зіньківського, Карлівського, Котелевського, Новосанжарського, Кременчуцького, Полтавського районів, обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та його філій.
На збір прибули 170 учнів  із усіх регіонів області. Для дітей у таборі були проведені цікаві пізнавально-розважальні заходи: екологічний брейн-ринг “Розумники і розумниці”, “Екологічний потяг”, спортивна естафета “Ми – за здоровий спосіб життя!” Великий інтерес викликав виступ активістів художньої самодіяльності Державної спеціалізованої школи-інтернату “Колегіум мистецтв у Опішні”.
Учасники збору висадили саджанці дерев, подаровані членами екологічного гуртка “Друзі природи” Семенівського районного будинку дитячої та юнацької творчості, що працює на базі Криворудської ЗОШ І–ІІІ ступенів. Учнівські колективи області нагороджені дипломами департаменту освіти і науки ОДА та грошовими винагородами за перемогу в конкурсах, що були надані обласною радою за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Керівники колективів, які стали призерами різних заходів, відзначені подяками департаменту освіти і науки ОДА. 177 колективів – учасників обласних етапів всеукраїнських конкурсів, акцій, проектів нагороджені грамотами обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Людмила БРИЖАК
Завідуюча відділом обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді

Print Friendly, PDF & Email [1]