- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Струни серця і гітари

Нещодавно гостем Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка стала харківська поетеса Елеонора Булгакова. Своїм прикладом авторка віршів для дітей доводить, що вік для таланту і самореалізації не завада. 75-річна поетеса розпочала мистецьку діяльність лише у пенсійному віці. А нині віршів і пісень у її творчому арсеналі багато. На творчому вечорі в Полтаві гостя представила кліп “День пам’яті”, під гітару виконала кілька пісень, присвячених полеглим воїнам. Творче спілкування продовжилося читанням дитячих віршів.
– Я не приховую свого віку, не приховую того, що все життя працювала енергетиком. Нині я на пенсії, тож вільного часу вдосталь, і намагаюся використовувати його продуктивно.
У 2011 році подруга подарувала мені книгу рубаї Омара Хайяма. Його твори залишили такий слід, який не потьмянів навіть за тисячоліття. Тож я вирішила, що прийшов і мій час записати все те, що задумане давно, – поділилася Елеонора Булгакова.
Як зізнається авторка, вірші уже давно написані в думках, тому самі змушують брати до рук олівця і викладати все на папір. За словами Елеонори Булгакової, писати для дітей зовсім не складно, адже сама має внука, який став першим читачем бабусиних віршів.

 

Print Friendly, PDF & Email [1]