- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Поповнення фондів шкільного музею

20  років діє при нашій школі зразковий музей Володимира Вернадського – всесвітньо відомого вченого, фундатора Української академії наук та її першого президента. Життя і діяльність Вернадського пов’язані з Шишацьким краєм – на Бутовій горі він мав дачу, написав тут десятки наукових праць.
Фонд музею комплектується відповідно до завдань і профілю та в процесі походів по рідному краю, зустрічей з ученими, старожилами, геологічних та археологічних розвідок. Учителі використовують практичні заняття та екскурсії для збирання колекцій,
накопичення й обробки інформації, оформлення стендів. Так, найважливішим джерелом поповнення музею є передані в дар надходження від небайдужих осіб, ентузіастів, організацій. Завдяки мешканцю Шишак Олександру Петровичу Онищенку музей поповнився ще одним експонатом – срібною ложкою, що належала родині Вернадських. Теплі стосунки склалися між адміністрацією школи і полтавським краєзнавцем, науковцем, доцентом кафедри екології і ботаніки Полтавської державної аграрної академії Віктором Миколайовичем Самородовим.
Він подарував багато книг. А нещодавно передав поштові конверти із зображеннями Володимира Вернадського і його троюрідного брата Володимира Короленка. Школярі вдячні за такі подарунки, які збагачують експозицію і служать розширенню їхнього світогляду.

Руслана ЯРОВА
Заступник директора з навчально-виховної роботи, завідуюча музеєм Шишацької спеціалізованої школи
ім. В.І. Вернадського

Print Friendly, PDF & Email [1]