- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На ланах області

За даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 7 листопада пізні сільськогосподарські культури, незважаючи на несприятливу цьогорічну осінню погоду, зібрано на переважній більшості відведених площ. Загальний валовий збір зерна при середньообласній урожайності понад 55 центнерів з гектара становить більше 4,45 мільйона тонн. Торік на відповідну дату в області було намолочено трохи менше 3,1 мільйона тонн збіжжя при середній урожайності майже 38 центнерів з гектара.
Нині господарства завершують обмолот соняшнику, який дав у середньому по 31 центнеру з гектара, збирання сої (зібрано на 95 відсотках площ), копання цукрових буряків (викопано на 98 відсотках площ), середньообласна урожайність яких сягає 470 центнерів з гектара. Найвищою вона є у господарствах Полтавського району – 597 центнерів з гектара, ще в 5 районах солодких коренів накопують більш як по 500 центнерів з гектара. Зяблевий обробіток грунту проведено майже на 920 тисячах гектарів, що становить понад 80 відсотків від запланованого.
Найбільший обсяг робіт, що залишилося виконати аграріям на ланах області, – збирання кукурудзи на зерно. Її обмолочено майже на 420 тисячах гектарів, що становить 70 відсотків відведених площ. При цьому валовий збір качанистої нині складає близько 2,9 мільйона тонн, а середня урожайність – майже 70 центнерів з гектара. У господарствах Гадяцького району намолочують по 96, Лохвицького – 93, Шишацького – близько 87, Миргородського, Лубенського й Зіньківського – понад 75 центнерів з гектара.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]