- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Діти про ліс пишуть та малюють – лісівники подарунки дарують

DSC_0031 [1]В  обласному управлінні лісового та мисливського господарства вшанували переможців конкурсу дитячих робіт “Людина та ліс”. Головна мета конкурсу – підвищення рівня усвідомлення школярами ролі та значення лісу в житті людини, виховання шанобливого та бережного ставлення до зелених багатств країни.
– Протягом року лісівники Полтавщини проводять значну роботу із залучення молоді до заходів зі створення нових лісових насаджень, догляду за лісовими культурами, виготовлення шпаківень та годівниць, заготівлі насіння, а також пропаганду екологічних знань серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів області.   Більшість учасників таких заходів – представники шкільних лісництв або екологічних гуртків. Нині в області діють 13 шкільних лісництв, в яких виховуються 299 школярів, – наголосив на урочистостях начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат обласної ради Юрій Тараненко.
Щорічно управління при підтримці департаменту освіти і науки облдержадміністрації проводить традиційний конкурс дитячої творчості на кращий малюнок серед молодших школярів (1–4 класи) та твір серед учнів 5–8 класів на тему “Людина та ліс”.
На першому етапі конкурсу було розглянуто 1240 робіт (448 творів та 792 малюнки). Кращі 16 робіт подано до обласного управління лісового та мисливського господарства для участі у другому етапі конкурсу. І ось визначено переможців та вручено їм цінні подарунки. Серед юних художників 1-ше місце здобув Артур Пархомук із Сагайдака Шишацького району; 2-ге місце посіла  Жанна Чернова із Котельви;  на 3-му місці – Тетяна  Шевченко з Нових Санжар.
Авторами найкращих літературних творів стали: Альона Литвин із села Надежда Диканського району (1-ше місце); Віталій Набок із села Терешки Полтавського району (2-ге місце); Катерина Іванченко із села Калайдинці Лубенського району (3-тє місце). Також відзначено аплікацію Анастасії Іващенко із Полтави.
Цього разу призери та переможці отримали від лісівників грамоти, планшетні комп’ютери, електронні книги, магнітоли та плеєри.
aЮрій Тараненко із переможцями та призерами конкурсу.

Лілія ГНАТЕНКО
Прес-секретар обласного управління лісового та мисливського господарства

Print Friendly, PDF & Email [2]