- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Час якісних змін

У  Карлівці з робочою поїздкою побував голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. Він взяв участь в урочистому відкритті Центру надання адмінпослуг при Карлівській райдержадміністрації, а також оглянув відремонтовані приміщення реанімаційного відділення центральної районної лікарні.

На повну потужність новостворений Центр надання адмінпослуг запрацює для карлівчан із 1 січня 2014 року, як це й передбачено чинним законодавством про введення в дію таких підрозділів у кожному місті й районному центрі України. На першому етапі діяльності Центру передбачено надання населенню 18 адмінпослуг структурними підрозділами Карлівської райдержадміністрації. Згодом до роботи в установі буде залучено місцеві представництва Держземагентства, міграційної служби, Пенсійного фонду та інших відомств. Важливо, що в рамках діяльності Центру передбачено роботу дозвільного офісу, до якого звертатимуться громадяни з метою отримання документів дозвільного характеру.
Символічну стрічку на урочистому відкритті Центру перерізали голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова райдержадміністрації Олексій Кобченко, голова районної ради Петро Світлик, міський голова Карлівки Володимир Слєпцов. У вітальному слові керівник області нагадав, що нині всі органи влади, задіяні у створенні таких підрозділів на місцях, очікують на затвердження Кабміном України відповідного переліку адмінпослуг, які надаватимуть новостворені Центри, а також висловив переконання, що з початку наступного року вони відчинять двері для всіх наших співвітчизників.
– Повноцінна діяльність Центрів надання адмінпослуг поставить крапку в безкінечних ходіннях людини по чиновницьких кабінетах з метою збору інформації, підписів, надання документів, довідок. Більше такої тяганини не буде. Заявник звернеться в новостворений підрозділ, і його працівник у встановлений законом строк попрацює з відповідними службами й видасть замовлений документ. Такі зміни – дуже важливий крок уперед, головне, щоб на всіх етапах підготовчої роботи ми спрацювали якісно – визначили фахівців, забезпечили їх належним приміщенням, – наголосив Олександр Удовіченко.
Новостворений підрозділ Карлівської райдержадміністрації розташований у центральній частині міста, робочі місця співробітників уже забезпечені комп’ютерною технікою. Приміщення під Центр надала міська влада, за кошти міського бюджету проведено в ньому й ремонтні роботи.
Наступним об’єктом, який голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко відвідав у супроводі керівників району та міста, була центральна районна лікарня. Тут гості оглянули хірургічне та реанімаційне відділення. В останньому нещодавно завершено ремонт, на який  спрямовано, зокрема, 350 тисяч гривень із районного бюджету. Загалом у нинішньому році в ЦРЛ за рахунок коштів із Держбюджету відкрито сучасний операційний блок вартістю 3 мільйони 200 тисяч гривень, із районного бюджету виділили кошти на придбання сучасного санітарного автомобіля, успішно продовжується співпраця з представниками бізнесу, які допомагають проводити ремонти лікарняних палат.
Олександр Удовіченко під час спілкування з журналістами зупинився, зокрема, на такому актуальному для медичної галузі питанні, як виконання програми зі здешевлення ліків для хворих на гіпертонію. Він наголосив, що за забезпеченням гіпертоніків ліками за зниженими цінами Полтавщина сьогодні лідирує в Україні. Дуже важливо, щоб увага держави до подібних програм, які дозволяють забезпечити необхідними медичними препаратами передусім найнезахищеніші верстви населення, не послаблювалася й надалі.
– По всій державі виконання цієї програми просувається надзвичайно важко, а на Полтавщині маємо своєрідний прорив, – наголосив керівник області. – Ми відпрацювали прозорий ланцюг надходження виписаного лікарем медичного рецепта до фармацевтів, до обласного комунального підприємства “Полтавафарм”, і хворі отримують ліки за набагато нижчими цінами.
Окремо голова облдержадміністрації зупинився й на найближчих перспективах отримати в область за рахунок Державного бюджету 44 автомобілі “швидкої допомоги”. Ще 25 одиниць медичного транспорту до кінця нинішнього року заплановано придбати за кошти обласного бюджету.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]