- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Миргородкурорт” визнано кращим курортом світу

Gavlovskiy_Nagrada [1]17  жовтня 2013 року на сесії Генеральної Асамблеї Всесвітньої Федерації Водолікування та Кліматолікування (ФЕМТЕК) українське, полтавське, ПрАТ “Миргородкурорт” отримало вищу відзнаку міжнародної спільноти фахівців курортної справи – звання “Кращий курорт світу”.
ФЕМТЕК створена в 1947 році й об’єднує провідних учених та практиків у галузі бальнеології й курортології, керівників найвідоміших оздоровниць із усіх континентів. Національними асоціаціями курортологів і фізіотерапевтів у Федерації представлені Україна, Швейцарія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Австрія, Бельгія, Угорщина, Чехія, Росія, Португалія, Аргентина, Казахстан, Куба, Ізраїль, Марокко, Туніс, Японія, Корея та інші країни. ФЕМТЕК є офіційним членом Всесвітньої організації охорони здоров’я.
Цього року Міжнародний науковий конгрес і 66-та сесія Генеральної Асамблеї Всесвітньої Федерації Водолікування та Кліматолікування проходили на батьківщині Гіппократа – в Греції – на островах Кос і Родос. Програми наукового конгресу та сесії були надзвичайно насиченими та цікавими. Вони присвячувалися проблемам і визначенню перспективних шляхів розвитку курортної справи у сучасному світі. Представники країн-учасниць презентували шановному зібранню досягнення власних оздоровниць. У рамках сесії Генеральної Асамблеї ФЕМТЕК 2013 року проводилося визначення кращого курорту світу. Це найвища нагорода для будь-якої оздоровниці, оскільки присуджують її провідні експерти-курортологи всього світу, які добре знають складнощі й тонкощі санаторно-курортної справи. Переможця обирають серед десятків кращих оздоровниць, більшість з яких мають не тільки столітню історію, а й вагомі сучасні здобутки. В умовах жорсткої конкуренції жваве обговорення цього питання тривало не одну годину, як було заплановано, а більше трьох. І кращим курортом світу визнано українське, полтавське, ПрАТ “Миргородкурорт” за комплексний підхід до оздоровлення природними лікувальними чинниками. Вирішальним аргументом стала унікальність курорту: крім прекрасних умов світового рівня для відпочинку, курорт має потужну лікувально-діагностичну базу.
– Сьогодні у чотирьох наших санаторіях – “Березовий гай”, “Миргород”, “Полтава”, “Хорол” – і кращих в галузі лікувально-діагностичному центрі та бальнеогрязелікарні ми пропонуємо більше 300 різновидів діагностичних обстежень та лікувальних методик і процедур. А двадцять профільних та реабілітаційних відділень курорту дозволяють проводити комплексне оздоровлення всього організму, – наголосив генеральний директор ПрАТ “Миргородкурорт”, заслужений лікар України, депутат обласної ради Олександр Гавловський. – Це – результат обраної нами кілька років тому стратегії, спрямованої на активний розвиток існуючої лікувально-діагностичної бази оздоровниці, а також суттєве розширення напрямків оздоровлення та реабілітації. Ми починали з корпусів, стіни яких виблискували олійною фарбою, і відділень з обладнанням радянських часів. За сім років вклали у розвиток оздоровниці понад 100 мільйонів гривень власних коштів підприємства і нині маємо найсучаснішу лікувально-діагностичну базу. Свого часу ми свідомо пішли всупереч світовим тенденціям розвитку курортної справи, яка призвела сьогодні до суттєвого скорочення лікувальної складової на курортах світу. І те, що обраний нами шлях правильний, доводить стабільне зростання кількості іноземних країн, із яких люди їдуть відновити своє здоров’я на курорт “Миргород”. Якщо, наприклад, у 2007 році до нас приїздили представники з 15 країн, то в цьому році вже із 31 держави. Ми пишаємося тим, що сьогодні лідер санаторно-курортної галузі України – ПрАТ  “Миргородкурорт” – визнаний кращим курортом світу. Це вагомий внесок у позитивний імідж нашої держави, світове визнання високого рівня вітчизняної курортології і здобутків нашого колективу. Тому хочу, перш за все, подякувати всьому колективу ПрАТ “Миргородкурорт”, керівникам його підрозділів за самовіддану працю, яка привела нас до світового визнання. Це не лише привід для великої радості, а й натхнення до того, щоб високо нести це горде звання. Хочу подякувати голові облдержадміністрації Олександру Удовіченку, голові обласної ради Івану Момоту, Миргородському міському голові Сергію Соломасі за активну співпрацю
й підтримку нашого прагнення зробити миргородську оздоровницю кращою в світі. Вдячний також керівництву Всеукраїнської асоціації фізіотерапевтів та курортологів, які допомогли достойно представити наш курорт на світовому рівні. Дякую й іноземним відпочиваючим за прихильність до нашого курорту і добру славу про нього, яку вони несуть по всьому світу. Щиро вдячний нашим співвітчизникам, які обирають “Миргородкурорт”. Вони варті того, щоб відпочивати і відновлювати свої сили на кращому курорті світу. Особливо хочу привітати глибоко шанованих мною земляків. Адже тепер Полтавщина не лише духовна столиця України, а й курортна столиця світу.

Євген ЛИСЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [2]