- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Комсомолом ми єдині

Шановні друзі! Дорогі побратими!
Щиро вітаємо вас зі славним комсомольським ювілеєм!
Комсомол для нас – не лише наша молодість, а й кращі роки життя. Комсомол – це вагомі справи, які стали яскравою сторінкою літопису однієї з наймогутніших країн світу! Ударні комсомольські будови, студентські будівельні та сільськогосподарські загони, комсомольсько-молодіжні колективи,  молодіжні творчі об’єднання, конструкторські бюро і багато інших форм роботи давали можливість молоді проявити себе, стати там, де найважче,  самовизначитися, заявити про себе як про особистість, взяти на себе відповідальність. І це – не просто слова. Свідченням тому є найвищі державні нагороди – шість орденів комсомолу, які заслужити було дуже непросто.
В авангарді усіх добрих справ був комсомольський актив, який відбирало саме життя, зважаючи на енергію, завзяття, організаторські здібності молодих людей. Усі ми, кому випали честь і довіра бути організаторами у комсомолі – від піонерських загонів, первинної комсомольської ланки до районних, міських, обласних і центральних комітетів, – щиро вдячні комсомольським побратимам за високу довіру. Ми завжди сповідували чесність, моральність, патріотизм, прагнули передати ці якості своїм наступникам.
Комсомол став школою життя, кузнею кадрів, у його лавах гартувалися мужність, воля, цілеспрямованість, сила духу. Все це яскраво проявилося в найскладніші для країни часи, в роки найважчих випробувань. Наш спільний біль – Велика Вітчизняна війна, Афганістан, Чорнобиль. Ми низько схиляємо голови і віддаємо шану тим, хто в різні часи, не шкодуючи свого життя, навіки залишився вічно молодим, а також нашим соратникам, яких уже немає поряд.
Крилата фраза “Комсомол відповів “Так!” завжди означала для нас необхідність ставити державні й суспільні інтереси вище від особистих, завжди бути готовими до виконання важливих завдань. І в наш час, лише так ставлячи питання, можна говорити про ефективну владу і процвітаючу незалежну Україну. Нині на Полтавщині багато керівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, закладів, установ, суб’єктів господарювання, творчих структур пройшли загартування і відбулися як особистості в комсомолі. Серед них – і наші заступники, очільники департаментів та управлінь, 8 голів райдержадміністрацій та 7 голів районних рад. Усі ми щодня маємо ділом доводити ті принципи й традиції, на яких виховані, використовуючи досвід і надбання попередніх поколінь. Теза “Полтавщина – територія успіху” для нас не привабливе гасло, а конкретна мета.
Комсомол впливав на широкий спектр молодіжного життя – від суспільно корисної праці, навчання, військово-патріотичної роботи до організації дозвілля. Серед пріоритетів державної політики – й сьогодні створення належних умов для  формування здорового майбутнього нації. І ми докладемо усіх зусиль задля виховання духовно і фізично загартованих, високоморальних й високоосвічених патріотів Батьківщини!
Шановні друзі, прийміть найщиріші вітання зі святом нашої молодості, з яким воєдино злилися три чудових слова: Любов, Комсомол і Весна!
Будемо молодими душею і серцем, щоб ще не раз згадати минуле, щоб із упевненістю дивитися у майбутнє держави, в якій має право щасливо жити кожен громадянин України!

Print Friendly, PDF & Email [1]