- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У Вільниці відкрили “Казочку”

У  селі Вільниця на базі місцевої початкової школи відкрито 16-й дошкільний заклад Чутівського району – садочок “Казочка”. На урочистості з цієї нагоди завітали голова Чутівської районної державної адміністрації Юрій Третяк, заступник голови районної ради Віктор Калаур, депутат обласної ради Микола Хоменко, представники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

SAM_4149 [1]Як розповіла виконуюча обов’язки Вільницького сільського голови Діна Андрущенко, на території сільської ради проживають понад 30 дітлахів дошкільного віку. В березні 2013-го батьки цих малюків надіслали колективне звернення до виконавчого комітету сільради з проханням облаштувати дитячий садочок. У травні для ДНЗ виділили приміщення в будівлі початкової школи. У кінці липня розпочали ремонтні роботи. Батьки завзято допомагали облаштовувати майбутній заклад, працювали навіть у вечірній час.
– Для села це справді знакова подія. Цьогоріч школу реорганізували з дев’ятирічки в початкову. Тож місцева влада вирішила переобладнати приміщення в дошкільну установу, – розповіла завідуюча Вільницьким ДНЗ “Казочка” Людмила Шеремет. – Будівля чудова, подвір’я велике. А садок який красивий! Із бюджету сільської ради на реконструкцію спрямували 85 тисяч гривень, та й спонсори відчутно допомогли, надавши ще 60 тисяч гривень. Нині дитсадочок відвідують 18 дітей. Назвали установу “Казочкою” завдяки малюкам – це вони нам таку назву підказали.
Було задіяно кошти переважно за програмою соціального розвитку сільських населених пунктів, зазначив Юрій Третяк. Зібралися всі гуртом і зробили добру справу. Виконавча влада сумлінно працює над реалізацією соціальних ініціатив Глави Держави “Діти – майбутнє України”. Щоб повністю задовольнити потребу в дошкільних закладах, в районі залишилося відкрити садочок у селі Василівка та до кінця грудня дві групи по 20 осіб – у селищі Артемівка. Загалом за період 2010–2013 років у регіоні запрацювали 7 дошкільних навчальних закладів.
Юним новоселам вручили чимало подарунків: електричну плиту, шафу для посуду, килим для ігрової кімнати, пилосос, душову кабінку, набір іграшок, холодильник, водонагрівач, DVD-програвач. Працівники садочка, місцеві мешканці щиро подякували представникам виконавчої влади, підприємцям й усім небайдужим, хто доклав зусиль, щоб “Казочка” була затишною, ошатною.
– Це дуже добре, що в нашому селі відтепер працює садочок. Діти будуть під наглядом професіоналів розвиватися, більше спілкуватимуться з однолітками. Мабуть, років десять, якщо не більше, установа не працювала. Колгосп припинив існування, а з ним і садок. Моя старша донечка відвідувала дошкільний заклад в іншому селі, а молодшу вже водитиму сюди. Крім того, добре знаю, як все влаштовано у дитсадку, бо сама допомагала робити ремонт. Колектив сумлінно й наполегливо трудився, щоб усе впорядкувати. Сподіваємося, нашим дітлахам тут буде весело й цікаво, – розповіла мешканка Вільниці Тетяна Швидченко.
Присутні на святі вшанували оплесками й квітами Любов Максимівну Андрущенко, яка більше 25 років пропрацювала завідуючою дитячим садочком. Це з нею радяться, з неї беруть приклад молодші колеги. Поетичними рядками привітали малечу учні місцевої школи разом із завідуючою Тамілою Пасенчук. Кілька музичних композицій виконали аматори Чутівського і Сторожівського будинків культури Любов Тіцька й Жанна Шатунова та вихованці Чутівської дитячої музичної школи Евеліна Арестова й Ольга Ладіна.
“Казочка” гостинно відчинила двері вільницьким малюкам. Тож село отримало нову перспективу розвитку.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]