- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Останній призов до української армії

В  обласному військкоматі відбулися урочисті проводи призовної молоді Полтавщини до лав Збройних сил України та інших військових формувань. Особливість нинішнього призову в тому, що він – останній. Адже відповідно до реформування українського війська незабаром служити в армії громадяни відповідного віку матимуть змогу тільки на умовах контракту. На відміну від нинішніх строковиків, термін служби яких складає один рік, контрактники перебуватимуть в армії не менше трьох років. Це мінімальний період, протягом якого можна навчити молодого військовослужбовця ефективно використовувати нинішню складну воєнну техніку, вважає заступник голови облдержадміністрації, голова обласної призовної комісії Олександр Коваль:
– Указом Президента України армія віднині повністю переходить на контрактну службу. Це означає перехід до справжнього професійного війська. Оскільки воєнна техніка нині потребує певного рівня освіти, підготовки, то необхідні професійні кадри, які б змогли її опанувати. За короткий термін неможливо підготувати професіонала. Для початку треба пройти серйозну теоретичну підготовку, навчитися застосовувати свої знання на практиці, а вже потім, поєднуючи знання і вміння, захищати мир та спокій Батьківщини, – наголосив Олександр Коваль.
На його думку, бажаючих служити в армії за контрактом буде чимало, тож зараховуватимуть до лав української армії на умовах конкурсу.
* * *
Призовник Роман Кривобок у короткому інтерв’ю “Зорі Полтавщини” щиро зізнався, що трохи хвилюється перед відправленням на місце служби, але вважає, що армію необхідно пройти кожному чоловікові. Своє майбутнє планує пов’язати з військом чи правоохоронними органами.
Проводжати на службу призовників прийшли батьки, друзі, родичі.
– Армія дисциплінує, організовує, вчить відповідальності перед командирами і товаришами, тому кожен юнак, якщо дозволяє здоров’я, повинен достойно пройти військову службу. Це його право і обов’язок, – поділилася роздумами мати одного з призовників Олена Чувакова.
Майбутніх захисників Батьківщини із важливою у їхньому житті подією привітали ветеран Великої Вітчизняної війни, полковник у відставці Борис Ковтун, заслужений артист України Володимир Ромаскевич, аматори міського Будинку культури. Секретар Полтавської єпархії Української православної церкви протоієрей Михайло Волощук з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа окропив призовників святою водою, побажав Божого захисту на нелегкій ратній службі.

Світлана БОРИСЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]