- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На крутих віражах

Злітно-посадкові смуги Полтавського аеродрому знову відчули стукіт коліс. Щоправда, не літаків, а автомобілів, адже тут проходив фінальний етап чемпіонату України з кільцевих гонок. Цього року організатори AdrenalinFest, таку назву мають змагання, вирішили провести експеримент і перенесли змагання зі звичної для автогонщиків траси “Чайка”, що у Києві, до Полтави. Організатор AdrenalinFest Руслан Мірошниченко зазначив:
– У Полтаві дуже цікава траса, її підготовкою до змагань займалася наша команда. На жаль, не все вдалося зробити: траса жорсткувата, особливо на рубежах плит, але до змагань готова. До плюсів проведення чемпіонату в Полтаві варто віднести присутність глядачів, оскільки на “Чайці” безпечно розмістити їх неможливо, тому змагання проводилися без уболівальників.
Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко наголосив на високому рівні підготовки траси, співпраці з організаторами AdrenalinFest органів виконавчої влади.
Гонки відбувалися два дні з визначенням переможців кожного змагального дня. Гоночні заїзди проходили в 5 класах: Лада 1500, Турінг-Лайт, Формула, Лада 1600 та GT OPEN. Фінальні заїзди тривали на трасі довжиною 3250 метрів, замкнутій у коло (звідси й назва виду спортивних змагань) зі складними поворотами і перешкодами.
Переможець обох днів у класі Формула Олександр Левінський із Києва набрав достатню кількість очок, щоб стати недосяжним для конкурентів і вважатися достроковим чемпіоном України без кубкових заїздів. За його словами, автоспорт вимагає багато зусиль і часу, тож автомобілі в нього завжди на першому місці.
– Я з 2005 року займаюся цим спортом. Із земляком Олександром Лучинським намагаємося популяризувати гоночний спорт в Україні. Я не шкодую, що обрав саме цей вид змагань, хоч і доводиться виконувати велику роботу. Сподіваюся, що перегони класу Формула набуватимуть все більшої популярності в Україні, адже це спорт для справжніх чоловіків.
Пілот Андрій Євтушенко, також із Києва, був заявлений у змаганнях одразу в двох класах: Лада 1500 та GT OPEN. У класі Лада 1500 він отримав перемогу в обох гоночних днях, але останній заїзд анулювали через технічні причини. Андрій розповів, що зупинятися на досягнутому не збирається, продовжить тренування і ще потішить своїх уболівальників перемогами.
Серед пілотів привернула увагу представниця прекрасної статі – харків’янка Ксенія Нікс. Вона не поступилася в майстерності чоловікам і посіла друге місце в класі GT OPEN. У класі Лада 1600 киянин Руслан Сєров посів перше місце, а в наступний день змагань перемогу в цьому класі вдалося вирвати столичному гонщику Миколі Понєдєльнику. Леонід Протасов із Києва здобув перемогу в класі GT OPEN в обидва гоночних дні. А у класі Турінг-Лайт Василь Водолага лише на другий день поступився місцем земляку з Києва Олександру Іванченку.
Гостей змагань розважали учасники автошоу. Креативний ведучий проводив конкурси, де розігрувалися цінні подарунки та можливість побути учасником автошоу, а саме – пасажиром гоночного автомобіля.

Світлана БОРИСЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]