- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Зелене світло – юним екологам

DSC_0789 [1]Новостворений на базі Світлогірської ЗОШ І–ІІІ ступенів імені Антона Біленка Кобеляцький філіал Обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді привітала з вдалим початком роботи освітянська делегація на чолі з головою Кобеляцької райдержадміністрації Анатолієм Таранушичем. Філіал для юних любителів природи відкрито у рамках реалізації в регіонах завдань Президента України Віктора Януковича щодо всебічного розвитку кожної дитини. Він є ще однією можливістю охопити всіх бажаючих позашкільним навчанням, адже в районі вже давно й успішно працюють Будинок дитячої та юнацької творчості, дві музичні школи, дитячо-юнацька спортивна школа, станція юних туристів.
Як і краєзнавцям та туристам, школярам-екологам пощастило з тим, що їхні заняття можна буде проводити, зокрема, в регіональному ландшафтному парку “Нижньоворсклянський”, який розташований на території Кобеляцького району. Найближчою турботою вихованців філіалу має стати допомога птахам у зимовий період, а навесні та влітку – заготівля лікарських трав і ягід для шкільного фітобару.
Філіал Обласного еколого-натуралістичного центру в Світлогірському став третім, який відкрито в районах. Сьогодні його відвідують уже 60 учнів. Для них працюють гуртки “Юний еколог”, “Юний рослинник”, “Основи інформаційних технологій”, “Флористика”. Вихованці філіалу зі своїми наставниками вже встигли взяти участь у таких всеукраїнських екологічних акціях, як “Парки – легені міст і сіл”, “До чистих джерел”, “Зелений паросток майбутнього”, “Птах року”. Агітбригада “Дніпрова хвиля” не тільки стала лауреатом районного конкурсу-огляду, а й посіла друге місце в обласних зональних змаганнях.
Відтепер заняття гуртківців стануть іще цікавішими: гості подарували їм акваріум, монітор, принтер та фотоапарат.
aУ Кобеляцькому філіалі Обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (село Світлогірське).

Наталія ПУЗИНА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [2]