- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Музична студія сільської школи

Майже рік тому у Водянській загальноосвітній школі Чутівського району відкрили музичну студію “Ремікс Драйв”. Ініціатор її створення – учитель цієї школи, музикант, автор і виконавець власних пісень Валерій Шастун. Керівництво учбового закладу надало приміщення, в якому зробили ремонт, “начинили” студію необхідним обладнанням і почали працювати.
– Першими виконавицями стали учениці тоді ще сьомого класу Надя Меркуце й Аня Конюшенко, – розповідає Валерій Шастун. – За цей час ми записали і виконали з дівчатами кілька пісень, зокрема “Мій рідний край”, “Новорічна ніч”, “Спасибі тобі, мамо”. Це – наші спільні роботи. Музику пишу я, а тексти створюємо разом. Нещодавно записали і презентували свій перший відеокліп на мотиви відомої шкільної пісні “Чому навчають у школі”.
Як пройшов творчий рік, і які нові пісні готує молодий, у прямому й переносному значенні, але амбітний колектив? Про це розповіли Надія Меркуце, Анна Конюшенко та їхній творчий наставник Валерій Шастун.
– Як проходила робота над створенням вашого дебютного кліпу, і чим запам’ятався рік спільної роботи?
Валерій Шастун: “За цей час ми вже встигли записати шість аудіоробіт. А потім виникло бажання, щоб нас не тільки почули, а й побачили. Для відео обрали популярну шкільну пісню і провели зйомки. Ця тема нам дуже близька”.
Надія Меркуце: “Ми знімали кліп у нашій школі, мабуть, разів тридцять співали при цьому пісню. Це лише здається легкою справою, а насправді виявилося все не так просто.
– На яких сценах уже виступали, і де можна почути ваші пісні?
Валерій Шастун: “По-перше, на обласному радіо. У Чутовому проводиться щорічний музичний фестиваль “Крила надії”. Цього року ми посіли перше місце. Також уже кілька разів виступали в Полтаві в ТРЦ “Екватор”. Щоразу презентуємо нову роботу”.
– Валерію, як Вам вдається в умовах сільської школи, не маючи особливих можливостей, поставити на такий високий щабель творчу роботу з дітьми?
– Творчий потенціал наших вихованців дуже високий. Ми любимо те, чим займаємося. Намагаємося створювати пісні до шкільних заходів, скажімо, з нагоди Нового року, 8 Березня, Дня Матері. Дівчата приходять зі своїми ідеями. Я, мої колеги-педагоги додають свої пропозиції. Постійно вдосконалюємо нашу музичну студію, в якій співають діти й із інших шкіл.
– Дівчата, а чи мрієте стати професійними співачками?
Анна Конюшенко: “Ми зараз навчаємося у восьмому класі, тому цим поки що особливо не переймаємося”.
Надія Меркуце: “Одне можна сказати: музична студія для нас – більше, ніж захоплення”.

Володимир СМЕТАННІКОВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]