- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Повага та підтримка – у свята й будні

Святкування з нагоди  70-річчя визволення Полтавщини від фашистських загарбників співпало з вшануванням ветеранів, людей поважного віку, які сповна відчули тягар воєнного лихоліття і повоєнної відбудови.
Урочистості для представників покоління воїнів-переможців і звитяжців трудового фронту з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку, Дня ветерана відбулися у Полтавському, Кременчуцькому, Лубенському госпіталях для інвалідів війни. Пацієнтам цих закладів вручили квіти, подарунки від благодійників, для них підготували концерти, інші заходи.
Звертаючись до полтавських ветеранів, заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко передав вітання від голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка та запевнив, що влада докладає всіх зусиль для забезпечення учасників війни, інвалідів, ветеранів гідними умовами життя, лікування, відпочинку.
***
Територіальний центр соціального обслуговування управління праці та соціального захисту населення виконкому Октябрської районної у місті Полтаві ради приймав гостей –  голів обласних, міських та районних громадських організацій, ветеранів та пенсіонерів Октябрського району. Їх вітали начальник департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко, директор територіального центру Ольга Мягкохліб. Хоровий колектив “Оберіг”, учасники танцювально-хореографічного факультету університету третього віку організували для гостей святковий концерт.
***
Розпочався черговий цикл занять школи волонтерів за програмою “Пенсіонер – пенсіонеру” на базі Полтавського обласного клінічного госпіталю для інвалідів війни. У ході 10-денного циклу лекцій та практичних занять слухачі школи отримають ази медичної, психологічної, юридичної допомоги. А потім  триватиме робота з ветеранами на місцях.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]