- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Голуб – птах миру й любові

голуби [1]Із-поміж численних заходів, які відбулися в Кременчуці з нагоди Дня міста, мабуть, найбільш доступною для всіх бажаючих була виставка голубів і декоративних птахів. Вона так гармонійно вписалася в золоті барви осені, що подарувала тисячам відвідувачів неперевершені враження та емоції від побаченого. Ось уже 15 років поспіль за ініціативою батька й сина – Олександра та Геннадія Тертичних – і при підтримці місцевої влади та спонсорів у місті проходить це видовищне дійство. Виставка неодноразово змінювала місце та час проведення, однак за будь-якої пори року інтерес до неї не спадає.
За словами Олександра Тертичного, кременчуцька виставка голубів відразу набула статусу Всеукраїнської. Досить швидко до неї долучилися й власники унікальних порід кролів, курей, гусей, качок, папуг та іншої декоративної живності. На нинішню виставку з різних регіонів України до Кременчука приїхало понад дві тисячі учасників, які разом зі своїми улюбленцями досить комфортно розташувалися на бульварі Пушкіна. І чого тільки не було у їхніх клітках та вольєрах! Лише голубів можна було нарахувати понад сто видів і порід. Тут тобі якобіни, миколаївські, бакинські, павичі, кінги, крюківські… Усі вони з давніх-давен сприймаються людьми як птахи миру та любові. Тож найбільше вражень, звісно, виставка подарувала дітям, яких тут побувало дуже багато.
Без зайвої штовханини та тісняви, як це зазвичай трапляється під час масових заходів, відвідувачі мали змогу роздивитися кожного птаха чи тваринку, а то й купити, поторгувавшись із господарем. Тож власники приватних садиб несли додому велетенських гусей, курей, кролів, мускусних і диких качок, індиків, перепелів, голубів, щоб і в своєму обійсті завести обрану породу. А мешканці багатоповерхівок більше придивлялися до папуг, канарок, мініатюрних кроликів і хом’ячків. Переважна більшість відвідувачів прийшли просто помилуватися представниками фауни й набратися позитивних емоцій. До речі, сонячна погода на тлі постійних дощів цьому цілком сприяла.
Подбали організатори й про музичний супровід, і про нагородження. Багато учасників виставки були відзначені спеціальними дипломами та кубками за найкращі експонати, активну участь у виставковому русі.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]