- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Зростати повинні не тарифи, а якість послуг

“У  регіонах, де не виконано рішення щодо стабільності тарифів на послуги житлово-комунального господарства, Уряд вживає конкретних заходів. У кожному регіоні працюють робочі групи. В разі виявлення порушень вони звертаються до Держцінінспекції, Антимонопольного комітету, органів прокуратури. Завдяки цьому підвищення тарифів на послуги ЖКГ вже скасовано в 20 населених пунктах”, – наголосив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради з керівниками областей. Він зазначив, що для забезпечення стабільності тарифів на комунальні послуги необхідно модернізувати обладнання, впроваджувати енергозберігаючі технології, залучати інвестиції у галузь. Необхідно, щоб зростала якість послуг комунальників, а не тарифи, підкреслив віце-прем’єр-міністр.
На нараді також акцентувалася увага на тому, що на виконання соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення доступності кожній дитині дошкільної освіти має бути створено 100 тисяч нових місць для хлопчиків і дівчаток. Кожен дошкільний заклад повинен мати свій сайт, щоб у батьків була можливість скористатися електронним реєстром черги в дитсадок. Це забезпечить прозорість, відкритість процесу. З інформацією щодо підготовки шкіл виступив міністр освіти і науки Дмитро Табачник. Перший заступник міністра ЖКГ Григорій Семчук зупинився на проблемах розрахунків за газ.
У ході наради керівники виконавчої влади областей звітували по кожному із питань порядку денного наради. Перший заступник голови Полтавської ОДА Віктор Животенко доповів, що дошкільні заклади області готові до нового навчального року й осінньо-зимового періоду стовідсотково, школи – на 99,7 відсотка. До 24 серпня всі проблеми з підготовки закладів будуть вирішені. До початку навчального року школи будуть стовідсотково обладнані внутрішніми санвузлами. Щодо електронного реєстру, то до 1 вересня усі міста області впораються з його створенням, до кінця року – всі райони.
За останні 3 роки на Полтавщині вже поновлено роботу 88 дошкільних закладів. Цьогоріч запрацювало 4 нових садочки, у серпні поновлять роботу 4, а до кінця року – ще 11. Різними формами дошкільної освіти охоплено 97,5 відсотка дошкільнят, що значно вище середнього показника по Україні. У 2013-му для полтавських дошкільнят створено 918 додаткових місць і до кінця року планується введення ще 571 місця. Це навіть дещо більше від запланованого.
Віктор Животенко також поінформував, що для стабілізації тарифів на послуги житлово-комунального господарства щотижня працює відповідна комісія, заслухано 12 підприємств, які підвищили тарифи. Трьом із них жорстко рекомендовано підвищення відмінити, ще трьом – привести тарифи у відповідність до чинного законодавства, що також призведе до їх зниження, по шести підприємствах ситуацію перевіряють Антимонопольний комітет та інспекція по цінах.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]