- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Актуальні питання техногенно-екологічної безпеки

Такою була тема прес-конференції, яку в ОКІА “Новини Полтавщини” провів заступник голови облдержадміністрації Борис Галушко.
Констатувалося, що загальна кількість надзвичайних подій з початку року зменшилася у порівнянні з минулим роком на 22 відсотки. Без жодних ексцесів проходить в області й оздоровлення дітей. Нині ж значна увага відповідних служб приділяється підготовці до Сорочинського ярмарку, зокрема в питаннях дотримання протипожежної безпеки та стану розважальних майданчиків, зазначив Борис Галушко. До речі, атракціони перевіряють не тільки у Великих Сорочинцях, а й по всій області, оскільки кількість розважальних майданчиків влітку значно зростає.
Критичною назвав Борис Галушко ситуацію із ліфтовим господарством Полтави. Адже нині в обласному центрі більше половини із майже 2,5 тисячі функціонуючих ліфтів відпрацювали свій термін експлуатації. Між тим, дієвої програми приведення до безпечного стану цих засобів не розроблено, і, відповідно, відсутнє фінансування на ремонт ліфтів.
На прес-конференції також порушувалися питання перспектив видобутку сланцевого газу, пожежної безпеки на ринках області, ситуації довкола Біланівського гірничо-збагачувального комбінату. Стосовно останнього, за словами заступника голови облдержадміністрації, більше розмов, ніж дій, бо поки що відсутній навіть завершений проект будівництва комбінату. Після висновків експертів площі видобування руди, можливо, звузять, аби не переселяти мешканців сіл, які потрапили в зону діяльності ГЗК, зауважив Борис Галушко.
Стосовно непридатних хімічних речовин, які ще залишилися в 7 районах, то у цьому році планується завершити їх вивезення з області, на що потрібно близько 4,5 мільйона гривень. Кошти для цього вже виділено.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]