- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Переміг лише “Гірник-Спорт”

Команди, що представляють Полтавщину в другій лізі, свої матчі провели на виїзді.
“Енергія” (Нова Каховка) – “Кремінь” (Кременчук) – 1:0.
Перед матчем фахівці схилялися до думки, що шанси господарів мізерні. В останніх турах справи у них пішли кепсько (три поразки поспіль). Хоча, судячи з історії, “енергетики” – доволі незручний суперник для кременчужан. Жодного разу до звітного матчу наші земляки новокаховців ще не перемагали. Так сталося і цього разу. Господарі забили м’яч ще у середині першого тайму. “Кремінь” мав достатньо часу, щоб, як мінімум, хоча б зрівняти рахунок. Але не судилося. Четверта поразка поспіль, враховуючи матч за Кубок України. Після перших поразок головний тренер команди Сергій Свистун обіцяв все проаналізувати і зробити висновки.
“Макіїввугілля” – ФК “Карлівка” – 1:0.
Майже три тижні тому ці команди грали між собою у розіграші Кубка України. Тоді наші земляки доволі легко переграли опонента – 3:0. Представники східного регіону взагалі жодного разу ще не підкорювали воріт “Карлівки”. Цього ж разу вперше забили м’яч і вперше перемогли. Гості ж своєї нагоди відзначитися не реалізували.
“Скала” (Стрий) – “Гірник-Спорт”(Комсомольськ) – 1:2.
Господарі у цьому сезоні поставили мету – підвищитися у класі. Проте чемпіонат розпочали невдало, лише одне очко за 4 тури. Це було перше протистояння клубів на професійному рівні. Після переїзду автобусом на тисячу кілометрів до Стрия комсомольчани все ж таки святкували перемогу. Спочатку забив капітан команди Артем Ярошенко (53 хв). Згодом господарі рахунок зрівняли. А на 78-й хвилині найкращий бомбардир ліги Ігор Кірієнко приніс перемогу нашій команді. Це – п’ятий м’яч, забитий цим футболістом у сезоні.
Матчі 6-го туру відбудуться 17 серпня. Зустрічаються: “Кремінь” (Кременчук) – “Скала” (Стрий), “Карлівка” – “Сталь” (Дніпродзержинськ), “Гірник-Спорт” (Комсомольськ) – “Оболонь-Бровар” (Київ).

Микола БАКУТА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]