- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ворскла” – “Іллічівець” – 1:0

Цікавим окреслювалося протистояння тренерів у звітному матчі. Пригадаємо, що Сачко з’явився в команді полтавців завдяки Павлову. І під його керівництвом блискуче завершив кар’єру футболіста, ставши за чотири роки, проведені тут, клубною легендою у новітній історії. Тренер нашої команди після матчу з “Арсеналом” змін у стартовому складі не зробив. Гра розпочалася спокійно, неквапливо. Так тривало хвилин п’ятнадцять. Потім незадоволені глядачі почали “будити” гравців і … розбуркали гостей. Перший небезпечний момент трапився на 24-й хвилині. Після подачі кутового потужно пробив Путівцев, але вище воріт. На 30-й  хвилині Ткачук ледве не зрізав м’яч у власні ворота після прострілу Бутка. Полтавців врятувала стійка. Далі “ворскляни” нібито зрозуміли, що так можна догратися, і пішли вперед. Але до загострень справа не доходила, та й не дуже активно діяли у нападі Янузі з Маркоскі. Маріупольці грали з більшим бажанням і частіше володіли м’ячем. На початку другого тайму Сачко замість Маркоскі випускає Кривошеєнка. Іван одразу ж загострює гру. При цьому Міщенко зміщується у центр, на позицію плеймейкера. “Іллічівець” віддає ініціативу, але з командною грою у “Ворскли” знову не складається. На 57-й хвилині саме Кривошеєнко робить слаломний прохід до воріт Худжамова, але в останню мить Полянський блокує його удар. Все нібито йшло до нічийного результату. Але в Полтаві нічию між цими командами не фіксували вже протягом десяти матчів. Не хотів цього і учень Павлова Сачко. На полі замість Янузі з’являється Артем Громов. І наш “коуч” не прогадав. За 10 хвилин до закінчення господарі все ж таки забивають. Атакував “Іллічівець”, але гравці з Маріуполя подарували м’яч супернику, швидка контратака “Ворскли”, Міщенко стрімко мчить центром поля, бачить ліворуч Ребенка, той фірмово подає, і неприкритий ніким Громов технічно, майже п’ятою, переправляє м’яч у ворота. Це був десятий гол полтавця в чемпіонатах України. За 7 хвилин до завершення матчу тренер наших земляків робить останню заміну. Що характерно, випускає не захисника для утримання рахунку, а креативного Будніка (замість Міщенка, який добряче попрацював). Спроби гостей зрівняти рахунок ні до чого не призвели. 1:0 – перша домашня перемога “Ворскли” у сезоні й 110-та – за всі чемпіонати. На післяматчевій прес-конференції тренер “ворсклян” Василь Сачко не приховував задоволення, визнав, що гра була рівною, і зауважив, що його команді трішки пощастило. Микола Павлов теж був у хорошому гуморі, особливо не засмучувався, висловив бажання взяти до “Іллічівця” нашого Баранніка і зізнався, що скучає за Полтавою. Також він висловив сподівання, що у Василя Сачка все вийде у “Ворсклі”, й попрохав не тримати на нього зла. Журналісти провели його щирими оплесками. А от самі переможці, футболісти “Ворскли”, після матчу зазначали, що вкрай важко було грати в спеку при +32°С, але вони віддали все, щоб вирвати перемогу і подарувати вболівальникам свято.
У звітній грі за наших земляків грали: Непогодов, Пердута, Ткачук, Даллку, Сапай, Дедечко, Чеснаков, Ребенок, Маркоскі (Кривошеєнко, 46), Міщенко (Буднік, 83), Янузі (Громов, 63).
Результати інших матчів туру: “Металург” З – ” Севастополь” – 2:2, “Карпати” – “Зоря” – 0:0, “Таврія” – “Шахтар” – 0:4, “Металіст ” – “Волинь” – 4:0, “Дніпро” – “Говерла” – 1:0, “Металург” Д – “Арсенал” – 2:0, “Динамо” – “Чорноморець” – 1:2.
Наступний матч наші футболісти зіграють 18 серпня на виїзді з луганською “Зорею”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]