- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Кубкові баталії

Відбулися матчі другого попереднього етапу розіграшу Кубка України. Поєдинки за участю наших земляків принесли такі результати:
“Кремінь” (Кременчук) – “Нива” (Тернопіль) – 0:1.
Для цих команд звітний поєдинок вже став третім матчем з 2010 року в розіграшу Кубка. Минулого сезону в Кременчуці саме “Нива” вибила “Кремінь”. Цього року ситуація повторилася. Свій переможний м’яч гості забили на 75-й хвилині. Господарі мали безліч моментів, але реалізувати їх не змогли, а інколи їм просто не щастило. Після однієї з атак м’яч опинився у сітці воріт команди з Тернополя, але арбітр зафіксував суперечливе положення поза грою.
ФК “Карлівка” – “Гірник” (Кривий Ріг) – 2:4.
Захоплюючий поєдинок видався у Карлівці, де місцевий футбольний клуб мірявся силами з “Гірником” (Кривий Ріг). Для “Карлівки” це дебютний розіграш Кубка України. Вже після 12-ї хвилини більше тисячі місцевих вболівальників раділи успіху своїх улюбленців (2:0). Раділи, але недовго. 37-ма хвилина – 2:1. Наприкінці тайму ще й Єгор Коваленко не забиває пенальті. Неприємності продовжилися і у другому таймі, особливо під кінець, коли гості протягом десяти хвилин тричі розписалися у воротах господарів. Підсумок – прикра поразка (2:4).
“Гірник-Спорт” (Комсомольськ) – “Енергія” (Миколаїв) – 1:2.
У цьому сезоні в чемпіонаті “енергетики” не те, щоб не програвали, але навіть не пропустили жодного м’яча. А ось у Кубку вони пропустили м’яч, проте пройшли далі. У Комсомольську “Гірник-Спорт” не витримав тиску “енергетиків” з Миколаєва. Хоча, поступаючись 0:2, господарі мали нагоду зрівняти рахунок, але відзначилися лише один раз (Сергій Дячук).
“Скала” (Стрий) – ФК “Полтава” – 0:3.
А ось хто порадував, так це ФК “Полтава”. У Стрию на Львівщині, майже за 1000 кілометрів, полтавці, правда, довго не могли розпечатати ворота господарів. Але друголігову “Скалу” все ж таки підкорили. Після 57-ї хвилини і до завершення матчу Ілля Коваленко і двічі – Вадим Антіпов святкували на вершині. У складі нашої команди грали переважно ті, хто в чемпіонаті свого шансу чекає на лаві запасних. Отож ФК “Полтава” продовжує боротьбу за почесний трофей.

Микола БАКУТА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]