- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Горизонт” скликає друзів

Минулого літа під час відвідин дитячого центру “Горизонт” голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко назвав цей заклад перлиною оздоровчого відпочинку юні на Полтавщині.
Очільник області наголосив, що “Горизонт” – яскравий приклад того, як підприємство ВАТ “Полтавський ГЗК”, передавши у комунальну сферу соціальний об’єкт, і надалі не шкодує коштів для його фінансування. Нині нові соціальні ініціативи Президента України спрямовані на підвищення якості оздоровлення підростаючого покоління. “Горизонт” став своєрідним флагманом реалізації ініціатив Глави Держави в галузі молодіжної політики в нашому краї.
Традиційно на завершення кожної зміни в дитячому спортивно-оздоровчому центрі влаштовують свято дружби. На одне з таких свят і завітали почесні гості на чолі з міським головою Комсомольська Сергієм Супруном та депутатом обласної ради, головою правління ВАТ “Полтавський ГЗК” Віктором Лотоусом. Ошатною зеленню навколишньої природи, охайністю території, дзвінкими голосами юних відпочивальників зустріло їх дитяче містечко.
Віктор Лотоус у вітальному слові, звертаючись до дітей, зазначив: “Ми робили й будемо робити все можливе для того, щоб відпочинок хлопчиків і дівчаток у таборі “Горизонт” був завжди яскравим і наповненим незабутніми радісними подіями. Приїжджайте сюди ще і ще, з року в рік. Ваші вихователі, вожаті будуть чекати на вас завжди. Я бажаю вам успіхів, високих балів у школі. Впевнений, що в майбутньому, коли ви станете дорослими, завжди будете згадувати “Горизонт” з особливим теплом”.
Сергій Супрун у свою чергу адресував щирі слова подяки правлінню ВАТ “Полтавський ГЗК”, народному депутату України Костянтину Жеваго, які зуміли створити для юних відпочивальників та їхніх наставників умови, що відповідають європейським і світовим стандартам.
Варто нагадати, що 2011 року на реконструкцію корпусів “Горизонту” Полтавським гірничо-збагачувальним комбінатом вкладено 11 мільйонів гривень, а у 2012-му – ще майже 6 мільйонів гривень. На ці кошти за найвищими стандартами відремонтовано корпуси табору, запроваджено новації щодо енергозбереження (автономне опалення та сонячні батареї), введено в дію блок підтримки життєдіяльності табору з пральнею, тренажерами й наданням спектра медичної допомоги: інгаляції, ЛФК, ароматерапія, фітотерапія.
Щороку перша зміна тут починається 3 червня. Зазвичай першими приїздять наймолодші школярі. Усього ж у таборі відпочинок організовано у чотири тури по 21 дню кожний. Однак 29 серпня табір не припиняє роботи. Останнім часом стали практикувати відпочинок людей поважного віку, зокрема першопроходців з міста Комсомольська.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]