- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Естафета прапора” вболівальників біатлону

19  вересня 50-річчя відзначає український біатлон. З цієї нагоди у Харкові нещодавно стартувала всеукраїнська акція “Естафета прапора”, ініціаторами якої виступили вболівальники, котрі об`єдналися навколо офіційного сайта Федерації біатлону України. Другим містом, що зустрічало два синьо-жовтих стяги, стала Полтава.
Як повідомила співорганізатор акції полтавка Вікторія Родічева, більший із них замайорить на трибунах під час проведення етапів Кубка світу й зимових Олімпійських ігор, презентуючи Україну та її вболівальників. Менший, маємо велику надію, спостерігатимуть уболівальники усього світу, аплодуючи переможним фінішам наших чоловіків і дівчат.
Крокуючи Україною півтора місяця, прапори відвідають усю державу: від Харкова до Львова, від Сімферополя до Чернігова. Організатори сподіваються, що сотні й тисячі підписів справжніх вболівальників біатлону, які навіть влітку, в міжсезоння, не залишають поза увагою жодної новини з тренувального табору нашої збірної, дадуть енергетичний поштовх українським спортсменам для подальших здобутків на Олімпіаді.
До естафети біатлонного прапора у Полтаві долучилися кілька поколінь: і майстер спорту СРСР з біатлону Валентина Бакунчик, яка здобула це почесне звання ще у 1972 році у Білорусі, і біатлоністи та вболівальники наступних десятиліть. Наймолодшою ж із вболівальниць була чарівна п’ятирічна полтавка Аріна, яка у свої невеличкі рочки вже знає, що це за спорт – біатлон. Спорт мужніх і витривалих чоловіків та жінок, які у 20-градусний мороз після кількакілометрової запеклої гонки по трасі можуть зібрати докупи сили  й “закрити” п’ять мішеней із п’яти пострілів. Спорт, який зібрав найбільше медалей у скарбничку наших збірних із зимових видів спорту. Спорт, де немає випадкових спортсменів та вболівальників. І хоча Полтава не є знаним центром з біатлону, сподіваємося, що колись на олімпійських п’єдесталах ми ще почуємо Гімн України на честь наших земляків.

Оксана ФІАЛКОВСЬКА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]