- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Пральна машина стане у нагоді

“Зоря Полтавщини” широко інформує читачів про проведення в області популярного аматорського футбольного турніру “Шишацький Кубок”. Цьогорічний фінал змагань і велике спортивно-мистецьке свято відбудуться сьогодні, 9 серпня. За час проведення ця подія давно переросла рамки суто спортивного заходу і стала щорічним значним соціально-культурним дійством для приймаючих районів. Багато в чому завдяки соціальним акціям: врученню подарунків від організаторів, влади, спонсорів (медичного обладнання, спортивного приладдя, побутової техніки) закладам соціальної сфери – школам, дитсадкам, ФАПам, ДЮСШ.  І також – багатодітним сім’ям.

Мама Олена Ільченко і діти – Ваня, Даша, Даніїл. [1]

Мама Олена Ільченко і діти – Ваня, Даша, Даніїл.

Серед інших на святі відкриття “Шишацького Кубка-2013” отримала подарунок родина Ільченків із Матяшівки Великобагачанського району. Молоді батьки – Олена та Олег – виховують п’ятьох дітей. Старшим – Вані і Даші – всього сім і шість років, а вони – вже помічники тата й мами. Можуть розважити молодших, допомогти на городі, позамітати, помити посуд.  Менші – Нікіта, Єва і Даніїл, якому ще немає й року, – вимагають найбільше турботи й уваги.
На спортивне свято мама приїхала з трьома дітьми – старшими й молодшим. Середні залишилися вдома. У Великій Багачці, де проходила церемонія відкриття Кубка і вручення подарунків, біля стадіону, – великий дитячий майданчик. Тож непосиди встигли погратися й погойдатися, а потім залюбки позували разом із мамою нашому фотокору. Дев’ятимісячне немовля кумедно посміхалося на руках у мами…
Зі свята родина повезла подарунки – солодощі для малюків і пральну машину, яку вручив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко.  Подарунок дуже потрібний у великій сім’ї. Пральна машина, що у них була, зламалася, каже мама Олена, а прати треба багато. Діти ростуть швидко, а ще швидше брудниться одяг. Тож робота у мами є завжди.
Олена за професією – провідник пасажирських вагонів, але за фахом не працювала, займається дітьми. Тато Олег – родом із села Кротівщини цього ж району, працює на залізниці монтером колії. З дітьми допомагають Оленині батьки, які теж живуть у Матяшівці.
– Ми хотіли мати багато дітей, – говорить Олена. – Чи важко зараз бути мамою?.. Важко, але не обтяжливо, тільки б не хворіли діти. Звісно, їм треба приділяти багато часу, любити їх. Кожна дитина – цілий маленький світ. І ми, батьки, щоразу пізнаємо цей світ разом із ними…

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]