- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Полтава” – “Сталь” (Алчевськ) – 3:0

До Полтави прибув абсолютний лідер ліги – алчевська “Сталь”. Команда Вадима Плотнікова виграла 3 матчі з трьох і не пропустила до цього жодного м’яча. А тут – одразу три! Недооцінка суперника чи головний тренер Ілля Близнюк тактично переграв опонента?
“Сьогодні на полі була одна людина. Це – суддя. Він нам не давав грати абсолютно. Всі порушення фіксував в один бік”, – саме так відповів на післяматчевій прес-конференції головний тренер “Сталі” Вадим Плотніков на запитання щодо невиразної гри своїх підопічних. Цікаво, а хто ж тоді заважав його футболістам влучно бити по воротах і реалізовувати свої моменти? А ось що про перемогу своєї команди сказав Ілля Близнюк: “Наші хлопці добре взаємодіяли, дотримувалися дисципліни, ми ретельно вивчили гру суперника і нейтралізували сильні сторони алчевців”. Те, що приїхав лідер, не відчувалося абсолютно. Можливо, полтавці прочитали в деяких ЗМІ, на мій погляд, суперечливу інформацію про те, що їхня гра на початку сезону – одна з найгірших, і вирішили довести зовсім протилежне.
Розпочали обережно. До 15-ї хвилини – абсолютно рівна гра. Далі господарі зрозуміли, що гості великими силами вперед не йдуть, і вирішили самі поступово й злагоджено шукати шляхи до воріт суперника. На 24-й хвилині після відмінної передачі Деркача красень гол забиває Насібулін. Через 5 хвилин за гру рукою арбітр призначає пенальті, який реалізовує Тимченко (2:0). На початку другого тайму – знову пенальті. Цього разу збивають Шевчука, а з “точки” забиває Деркач. 3:0 – красива перемога полтавців і несподівано безбарвна гра алчевців.
Кольори “Полтави” у цій зустрічі захищали: Кучинський, Чеботаєв, Даценко, Жданов, Зозуля, Деркач (Лугачов, 75), Семененко (Турчанов, 59), Зеленевич, Шевчук, Насібулін (І. Коваленко, 86), Тимченко (С. Коваленко, 73).
Наступний матч наші земляки зіграють 11 серпня у Чернівцях із місцевою “Буковиною”.

Олександр ТЕРЕЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]