- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Турнір “Шишацький Кубок” досяг зеніту

Як уже повідомляла “Зоря Полтавщини”, триває традиційний, популярний серед любителів спорту обласний аматорський турнір з футболу “Шишацький Кубок”, що проходить під патронатом міністра молоді та спорту України Равіля Сафіулліна. Нині завершився груповий раунд, у якому взяли участь 32 команди із 19 районів.
У групах кожна команда провела по три матчі. Як свідчать фахівці, несподіванок не сталося. Фаворити минулих років, які завжди претендують на вихід із груп, у поточному році також продовжили боротьбу за почесний трофей. Щоправда, минулорічний переможець – клуб “Рокита” з Великобагачанського району – в непростому протистоянні поступився землякам із райцентру і до чвертьфіналу не потрапив. Цікавий момент: якщо проаналізувати результати матчів групового турніру, то слід констатувати, що на “Шишацькому Кубку” майже не було нічиїх. Розійшлися миром команди-одноклубниці під назвою “Колос” із Кобеляк і Пашківки Козельщинського району і дві пари команд у четвертій групі. Зате деякі матчі завершилися з розгромним рахунком, коли в одні ворота було забито десять, вісім, шість, п’ять м’ячів. Це свідчить про різницю в класі команд.
– Великі рахунки фіксуються через те, що групи підібрані переважно за територіальним принципом, у групі можуть бути 3–4 клуби з одного району, а район, як правило, готує для фінальної частини змагань одну команду, де досвідченіші гравці. Тому ця команда має перевагу, багато забиває, набирає очки і виходить із групи, а слабші беруть участь у турнірі, щоб заявити про себе, набратися досвіду, отримати форму, – пояснює член оргкомітету турніру Олег Діденко. – Загалом можна відзначити, що в цьому році більш високий рівень підготовки команд.
Переможці груп, які набрали найбільшу кількість очок, мають кращу різницю забитих і пропущених м’ячів, склали пари чвертьфіналістів. У останній день липня у чвертьфіналах помірялися силами команди: ФК “Жоржівка” (Шишацький район) – “Темп” (Градизьк, Глобинський район), ФК “Шишаки” – “Олімпія” (Миргородський район), “Хлібороб-ліс” (Миргородський район) – “Нове життя” (Машівський район), “Локомотив” (Гребінка) – ФК “Велика Багачка”. На момент підготовки номера до друку стали відомі півфіналісти турніру – клуби “Велика Багачка”, “Шишаки”, “Нове життя” і “Жоржівка”. Півфінали відбудуться 3 серпня. Фінальний матч, церемонія урочистого закриття турніру і вручення Кубка – 9 серпня в Шишаках. На глядачів чекатимуть велика культурна програма і концерт естрадних виконавців.
“Зоря Полтавщини” – традиційний інформаційний спонсор “Шишацького Кубка”.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]