- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Впорядковуються пирятинські села

Торік Пирятинський район увійшов до чільної п’ятірки за підсумками реалізації Програми розвитку сільських територій Полтавщини. У поточному році майже всі агроформування підписали угоди про соціально-економічне партнерство з сільськими громадами, які надали їм свої землі в оренду. Загальна сума цих угод становитиме в нинішньому році 1,5 мільйона гривень. Нині сільські ради використали на соціальні потреби 253,8 тисячі гривень, повідомив виконуючий обов’язки голови Пирятинської райдержадміністрації Микола Лимар.
Як приклад відповідального ставлення до виконання взятих зобов’язань він назвав ТОВ “ПКЗ-Агро” і ТОВ “Леляківське”, які виділили на ремонт школи та ФАПів у селах Кейбалівка та Леляки відповідно 65 і 60 тисяч гривень. Роблять свій внесок у вирішення питань соціально-культурного життя сільських населених пунктів і громадські формування. Зокрема, до роботи в цьому напрямку одними з перших у районі долучилися активні мешканці Нових Мартиновичів. Протягом останніх років у розвиток села залучено більше 1 мільйона гривень на ремонт навчальних закладів, будівництво мережі вуличного освітлення тощо. За допомогою міжнародного фонду “Відродження” реалізований проект з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ та закладання парку на території покинутих будівельних майданчиків.
У Грабарівській сільській раді активно займаються налагодженням вуличного освітлення, впровадженням новітніх технологій енергозбереження. У 2011 та 2012 роках ця сільрада перемогла в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад з проектами із забезпечення населення питною водою в умовах погіршення якості води та нестачі її в колодязях і відкриття оновленого сільського клубу – центру змістовного дозвілля, культури, творчої ініціативи. Двічі була переможцем названого обласного конкурсу і Каплинцівська сільська рада з ініціативами в сфері культурно-побутового обслуговування населення та будівництва мережі вуличного освітлення в селі Усівка. У рамках реалізації проекту Європейського Союзу та ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, ГО “Сасинівське джерело” в селі Сасинівка відремонтована система водопостачання та придбаний шкільний автобус.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]