- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Суми” – “Полтава” – 3:1

Матчі принципових суперників – географічних сусудів завжди викликали підвищений інтерес через свою безкомпромісність, бойовитість і непримиренність.
До речі, команда “Суми” є найбільш “негостинною” серед усіх нинішніх учасників першої ліги. У 2013 році вона зіграла вдома сім матчів і в усіх здобула перемогу. Крім того, у чотирьох останніх домашніх іграх сумчани залишали поле без пропущених голів. Цього разу пропустили, та ще й першими, але згодом забили три голи і перемогли у меншості (з 22-ї хвилини). Напередодні поєдинку господарі підсилились трьома новими гравцями, а головний тренер Андрій Кононенко озвучив завдання на сезон – потрапити до п’ятірки кращих.
Старт вдався полтавцям. На початку матчу в господарів було багато браку, втрат м’яча у центрі поля. На 16-й хвилині воротар сумчан Бабак врятував свою
команду після слаломного проходу Тимченка. За 5 хвилин за небезпечну атаку Шевчука з ризиком нанесення травми арбітр матчу вилучив захисника ФК “Суми” Тараса Дурая. На 31-й хвилині після кутового у виконанні наших футболістів у штрафному майданчику рукою зіграв нападник Олександр Лебеденко, і Деркач з пенальті вивів полтавців вперед – 0:1. Після цього, здавалося, “Полтава” продовжить контролювати гру, але сталося все навпаки. Господарі у меншості почали створювати небезпечні моменти один за одним. І ось на 38-й хвилині після подачі наш захисник невдало скидає м’яч на суперника, і Тарасенко зрівнює рахунок – 1:1.
У другому таймі “Суми” шукали шляхи до воріт полтавців переважно за рахунок довгих передач, і це їм вдавалося. Двічі господарі впіймали “Полтаву” на контратаках. Могли забити і ще. Спочатку відзначився Кадимян – 2:1, а згодом і Масалов – 3:1. Наші футболісти програли через власні помилки. Кольори ФК “Полтава” захищали: Кучинський, Чеботаєв, Даценко (Лугачов, 46), Жданов, Зозуля (Цапій, 46), Деркач, Семененко, Шевчук (Коваленко, 82), Зеленевич, Насібулін, Тимченко (Нурідінов, 61).
Наступний матч – у суботу,
3 серпня, у Полтаві, на стадіоні “Локомотив”. Суперник – лідер
1-ї ліги “Сталь”(Алчевськ).

Олександр ТЕРЕЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]