- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Працевлаштування молоді

Пошук першого робочого місця для молоді – це одна з найбільших проблем вітчизняного ринку праці. З одного боку – роботодавці прагнуть брати на роботу фахівців із досвідом роботи, якого в молодих людей ще немає, з іншого – молодь хоче працювати, так би мовити, без особливих потуг і мати при цьому високу заробітну плату. Знайти консенсус у цій ситуації, а тим більше з легальним оформленням на роботу, досить непросто. Хтось покладає надії на працевлаштування за кордоном, хоча наших фахівців там не надто й чекають, інші намагаються стукати в усі двері, які перед ними відчиняються.
Більше 15 років займається питаннями працевлаштування молоді Полтавський центр сім’ї (ПЦС) “Родинний дім”. Сприяють працевлаштуванню й комунальна установа “Обласний молодіжний центр Полтавської обласної ради”, районні та обласний центри зайнятості.
“Запобігання нелегальному працевлаштуванню молоді в умовах євроінтеграції” – такою була тема прес-конференції, яку провели керівники та представники вищезазначених установ. Йшлося про необхідність постійно підвищувати власну конкурентоспроможність, мати мотивацію до праці, бути готовим захистити себе й свої права, вміти самостійно шукати роботу.
До речі, з 23 липня цього року згідно з програмою “Твій вибір” Полтавський центр сім’ї “Родинний дім” при підтримці Міжнародної організації з міграції, спрямованої на підвищення ефективності протидії торгівлі людьми, розпочав цикл інформаційних семінарів і тренінгів для безробітної молоді центрів зайнятості Полтавської області.
Відповідні програми “Сучасні технології пошуку роботи та працевлаштування” спрямовано на отримання молоддю навичок і знань для успішного працевлаштування, здійснення професійної діяльності особами, які є найбільш уразливими до проблем торгівлі людьми, та сприяння їхньому працевлаштуванню в Полтавській області, з огляду на місцеві умови та ситуацію на ринку праці.
Відбір у навчальну групу відбувається серед безробітної молоді, молоді з малозабезпечених сімей (в основному з сільської місцевості), яка завершує навчання в ПТУ, коледжах або ніде не навчається і не працює після закінчення школи, осіб із кризових сімей, випускників інтернатних закладів.
Навчання, яке будуть проводити тренери ПЦС “Родинний дім” із залученням консультантів фірми “Есфі”, а також спеціалістів Полтавського обласного молодіжного центру зайнятості, відбуватиметься за такими напрямками: встановлення контактів, етика ділового спілкування, навчання ділової взаємодії, допомога в отриманні власного мовного стилю, навчання методам самопрезентації. Тож безробітна молодь для успішного працевлаштування запрошується до участі у безкоштовних тренінгах.
Довідки за телефонами (0532)69-17-39, (050)404-72-73 або безпосередньо в центрах зайнятості.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]