- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Хто відстоюватиме честь полтавської марки

У регіональному етапі Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) “100 кращих товарів України” цьогоріч на суд компетентного журі, яке очолила заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович, 19 підприємств Полтавщини представили 23 види продукції та послуг.
Найбільше учасників виявили бажання позмагатися з якості продовольчих товарів. Акціонерне товариство “Пирятинський сирзавод” впродовж двох останніх років входило до “сотні кращих в Україні” з сирами твердими “Голландський брусковий” (у 2011 році) та “Левове серце” (у 2012 році). Нині пирятинські харчовики представили свою нову розробку – сир твердий “Король гурман” зі смаком та ароматом пряженого молока.
ПАТ “Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів” теж неодноразово підтверджувало якість своєї продукції на різноманітних конкурсах. Цього разу підприємство до участі у змаганні виставило суміш молочну суху з пребіотиками та нуклеотидами для харчування дітей від 6 до 12 місяців “Малютка premium 2”.
ТОВ “Решетилівський маслозавод” здобуло перемогу з маслом солодковершковим екстра 82,5% жиру.
Виробнику олії ТОВ “Амарант” (м. Полтава) торік вдалося стати лауреатом всеукраїнського змагання з якості, цього року його теж визнали гідним відстоювати честь області з олією соняшниковою нерафінованою невимороженою пресованою вищого гатунку.
Одразу з двома видами соняшникової олії здобуло перемогу в регіональному етапі конкурсу ТДВ “Зіньківський комбікормовий завод”: із рафінованою дезодорованою вимороженою (одержаною з пресованої) марки “П” та нерафінованою вимороженою пресованою першого гатунку. Вони продаються під торговими марками “Диканька” та GARNA.
Вдруге поспіль у регіональному етапі конкурсу вдалося перемогти ПП “Амарант-Агро” (Лохвицький район), що спеціалізується на виробництві яєць курячих харчових.
Серед хлібопекарів та кондитерів області за право увійти до “Сотні кращих в Україні” боротимуться минулорічні фіналісти регіонального етапу конкурсу – ПрАТ “Кобеляцький завод продовольчих товарів “Мрія”, яке цього разу представило на конкурс пряники, та ПП “Виробничо-торгова компанія “Лукас” (м. Кременчук) із круасанчиком із начинкою “Білочка Лукас”.
У номінації “Промислові товари для населення” перемогу в обласному етапі конкурсу здобули СПД-ФО Коротич Сергій Васильович (Чутівський район) із виробами стіновими дрібноштучними бетонними, ТОВ “Ді-Стар” (м. Полтава) з кругом алмазним відрізним TURBO та ТОВ “Текстильна компанія “Традиція” (м. Полтава) з ковдрою стьобаною.
Крім вищеназваних підприємств-переможців, участь у регіональному етапі конкурсу взяли також виробники молочної продукції ДТВ “Глобинський маслозавод” (із сирами твердими “Екстра “Глобино” 45% жиру та “Звенигородський “Глобино” 50% жиру) і новостворене підприємство, яке тільки починає завойовувати ринок, – ТОВ “Маслозавод “Заріг” (Оржицький район) зі сметаною 20% жиру та кефіром 2,5% жиру.
Також серед цьогорічних учасників обласного етапу – лідер із розробки здобних новинок ПП “Хорольська механізована пекарня”. Підприємство представило одразу два вироби: плетінку “Хорольську” та перепічку “По-домашньому”. А ТДВ “Миргородський хлібзавод” представив пряники заварні глазуровані з начинкою “Житнячок”.
Серед виробників промислових товарів – ТОВ “Премагаз Кромшрьодер Україна” (м. Лубни) з лічильниками газовими. У номінації “Товари виробничо-технічного призначення” за перемогу змагалися ПАТ “Склоприлад” (Лохвицький район) із аерометром для нафти та ПАТ “Кременчуцький колісний завод” із групою коліс до вантажних автомобілів та автобусів. Лише один учасник подав заявку в номінації “Роботи та послуги, які виконують або надають у побутовій та виробничій сферах” – приватне підприємство “Глас-маркет” (м. Полтава), що спеціалізується на готельних послугах. На жаль, у номінації “Вироби народних художніх промислів” взяти участь у конкурсі якості бажаючих не знайшлося.
Таким чином, із 19 підприємств-учасників обласного етапу конкурсу 11 відтепер змагатимуться на загальнодержавному рівні за почесне право потрапити до “Сотні кращих в Україні”. Вже в серпні Полтавщина очікує на приїзд компетентних експертів із інших регіонів, які ознайомляться з роботою цих підприємств. Хто із них доведе, що гідний називатися кращим в Україні, стане відомо восени. Побажаймо всім учасникам успіху в цій нелегкій боротьбі.

Наталія ТКАЧЕНКО
Заступник генерального директора
ДП “Полтавастандартметрологія”

Print Friendly, PDF & Email [1]