- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Кроки до знань

Серед минулорічних здобутків – перемоги освітян та учнівської молоді у різноманітних олімпіадах та конкурсах всеукраїнського та міжнародного рівня. Приміром, варто відзначити нагородження пам’ятною статуеткою та дипломом “Лідер наукової діяльності” ПОІППО у конкурсі “Наукова діяльність” ІІІ Міжнародної виставки “Сучасні заклади освіти-2012”.

– Тішимося, що повною мірою задовольнили запити освітян області на підвищення кваліфікації. Досягти таких результатів ми змогли завдяки популяризації дистанційної форми навчання, збільшенню кількості дисциплін, за якими можна було одночасно проходити фахові курси, – відзначив Віталій Володимирович.

Минулого року розпочала свою діяльність і Регіональна школа новаторства наукових та науково-педагогічних працівників. Головна мета її функціонування полягає в підвищенні якості навчально-виховного процесу за рахунок впровадження сучасних педагогічних технологій та методик. Також обласний інститут післядипломної освіти першим у Полтавській області забезпечив соціалізацію дітей з особливими потребами шляхом долучення освітян до віртуальної спільноти “Мережа на підтримку інклюзії. Школа – для всіх”. Відзначив Віталій Зелюк і впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти, відповідно до якого було створено сучасні навчальні програми, проведено тематичні семінари для педагогічних працівників, де їм розповіли про особливості виконання даної постанови. Серед іншого йшлося про роботу з дітьми п’ятирічного віку та учнями початкової школи.

Та все ж беззаперечним лідером рейтингу освітніх подій на Полтавщині, за результатами опитувань працівників ПОІППО, стало відкриття навчально-оздоровчого комплексу “Ерудит” при Кременчуцькому педагогічному училищі. Менш ніж за рік діяльності установи навчання у ній пройшли 630 обдарованих учнів з усієї області. Літньої пори тут оздоровилося близько тисячі дітей. Працюють зі школярами найкращі вчителі вищих та загальноосвітніх закладів за спеціально розробленими фахівцями обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського навчальними програмами.

Про свої враження від навчання в “Ерудиті” розповіла під час прес-конференції учениця Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 Людмила Рубцова. Дівчина відзначила, що за час перебування у навчально-оздоровчому комплексі почерпнула багато нової та цікавої інформації. Окрім насиченої програми занять, для “ерудитівців” було передбачено цікаве дозвілля з конкурсами та розвагами. Тож юні інтелектуали змогли не лише поглибити свої знання із певних дисциплін, а й весело провести вільний від навчання час.

– Попри показові минулорічні результати діяльності ПОІППО, попереду ще багато роботи, – відзначає Віталій Зелюк. – Серед першочергових завдань – забезпечення належної підготовки вчителів до викладання у молодших класах нових предметів, передбачених нинішнім Держстандартом початкової освіти. Відповідно до нього діти з першого класу розпочинають вивчати першу іноземну мову, з 5-го – другу. Також, починаючи з другого класу, діти опановуватимуть ази інформатики. Крім того, значна увага приділятиметься розвитку учнівського самоврядування, яке сприяє вихованню соціально активної молоді, формуванню дружніх взаємин у шкільному колективі.

Print Friendly, PDF & Email [1]