- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Допоможуть народні засоби

* 50 грамів трави материнки, 100 грамів березових бруньок, 50 грамів кореня лепехи, 150 грамів трави звіробою, 100 грамів трави деревію. Залити 5 столових ложок суміші літром крутого кип’ятку, настояти в термосі з вечора, вранці процідити. Пити настій 4 рази на день по 200 мілілітрів за півгодини до їди.

* Очищений часник натерти на тертці, змішати з медом (бажано липовим) у співвідношенні 1:1 і приймати перед сном по столовій ложці, запиваючи теплою водою.

* Змішайте по одній частині квіток липи і плодів малини. Дві столові ложки суміші залийте 2 склянками окропу. Кип’ятіть 5–10 хвилин, процідіть. Пийте гарячим на ніч, по 1–2 склянки.

* Для профілактики грипу приймайте суміш: 2 лимони та 2 головки часнику натріть на тертці, отриману кашку перемішайте і залийте 1 літром кип’яченої холодної води, витримайте 3 дні в темному місці при кімнатній температурі, процідіть, поставте в холодильник, приймайте по 1 столовій ложці натщесерце. Суміш слід приймати з ранньої осені до пізньої весни – ефект не змусить себе чекати.

* Приготуйте настій малини з медом. 100 грамів заморожених або 2 столові ложки сухих ягід залийте в термосі           1 склянкою окропу і дайте настоятися протягом 45 хвилин. Потім додайте 1 столову ложку меду, розмішайте. Настій слід випити перед сном, це прекрасний потогінний і протизапальний засіб.

* Можна зробити і медово-часникову кашку: очистити часник, натерти на тертці й змішати з медом (1:1). Приймати перед сном по 1 столовій ложці, запиваючи теплою водою.

* Дуже корисно при грипі та ГРВІ втирати в область грудей, комірцевої зони спини, уздовж носа і під носом ялицеву олію. Повторювати процедуру слід через кожні 5–6 годин.

Print Friendly, PDF & Email [1]