- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Опора на професіоналізм і сумлінність

– Минулорічні примхи погоди завдали неабиякого клопоту. І хоча нам не вдалося досягти максимально можливого рівня урожайності, в цілому ми задоволені отриманим результатом, – зазначив директор агрофірми Віктор Базя. – Зокрема врожайність озимої пшениці склала 42,3 центнера з гектара, озимого ріпака – близько 29 центнерів, ячменю – 22,6 центнера. Порадував господарників і врожай кукурудзи, якої зібрали по 82,9 центнера на круг. Порівняно непогано вродили соняшник, соя, ярий ріпак, сорго. Частину зібраного врожаю ми реалізували, решту – заклали на зберігання у власних зерносховищах, так би мовити, чекати свого часу, допоки на ринку встановиться більш вигідна ціна.

Машинно-тракторний парк ТОВ “Агрофірма “Червонозаводське бурякогосподарство” планомірно оновлюється сучасною технікою імпортного та вітчизняного виробництва, що дозволяє не лише прискорювати темпи польових робіт, а й покращувати умови праці. Своєчасне забезпечення пально-мастильними матеріалами, високоякісним насінням та мінеральними добривами сприяє дотриманню інтенсивних технологій.

В агроформуванні проводиться й реконструкція виробничих приміщень. Виконано ремонтні роботи на зерноскладах, у мехмайстерні, де полагодили дах, замінили старі вікна на металопластикові. Середня заробітна плата по господарству становить понад 2,5 тисячі гривень. Її працівники отримують вчасно та в повному обсязі. Задоволені співпрацею з агрофірмою і його пайовики, з якими розраховуються як у грошовому еквіваленті, так і сільськогосподарською продукцією – за вибором орендодавця.

ТОВ “Агрофірма “Червонозаводське бурякогосподарство” регулярно спрямовує кошти на розвиток територіальних громад, на землях яких господарює. Також надає фінансову підтримку місцевим школам та дитячим садкам. Розчищає від снігу дороги, залучає техніку до вивезення сміття.

Серед кращих працівників – головний агроном Олександр Яценко, головний інженер Віктор Білик, завідуючий відділком у селі Яремівщині Василь Білоус, водії Юрій Потоцький, Євген Манзик, Сергій Пархоменко, Микола Тищенко, трактористи Володимир Бовкун, В’ячеслав Зіневич, Микола Бовкун.

– Загалом хотілося б відзначити кожного працівника нашого господарства, адже саме їхні професіоналізм та уміння співпрацювати у колективі і є основою успішного розвитку агрофірми, – підсумував розмову Віктор Базя.

Print Friendly, PDF & Email [1]