- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Перспективи соціального партнерства

– Найбільшим нашим досягненням є те, що конструктивну співпрацю усіх гілок влади та 18 територіальних громад району нам вдалося спрямувати на реалізацію конкретних проектів, і це вже приносить помітний результат, – наголосив Юрій Марченко.

Перелік таких проектів і справді чималий. За два з половиною роки на їхню реалізацію вже освоєно 25 мільйонів гривень із різних джерел фінансування. Зокрема після 26 років будівництва в експлуатацію введено нове приміщення районної лікарні, відкрито новий рентгенкабінет, де встановлено апарат вартістю 1,6 мільйона гривень. На черзі – будівництво автономної котельні. Донедавна Козельщинський район був єдиним в області, який не мав централізованої каналізаційної системи. Нині очисні споруди вже проходять випробування. Тільки поточного року на цей об’єкт спрямовано більше мільйона гривень. Досить масштабним проектом у галузі освіти є утеплення навчальних закладів. Зокрема завершується зовнішнє утеплення будівлі Козельщинського навчально-виховного комплексу. Холодні бетонні блоки «одягли» у шар базальтової вати, старі вікна повністю замінено на металопластикові.

– Слід зазначити, що проведення вказаних робіт стало можливим завдяки підтримці народного депутата України  Олексія Лелюка, – зазначив Юрій Марченко.

Приємним подарунком освітянській галузі Козельщинського району стали й два новеньких шкільних автобуси, які надано в ході реалізації відповідної загальнодержавної програми. У планах – ремонт Новогалещинської ЗОШ І–ІІІ ступенів і обладнання внутрішніх туалетів у ряді навчальних закладів. У Пригарках на базі діючої школи розпочато ремонт частини приміщення, де буде відкрито дитячий садок. Нещодавно дошкільний заклад відкрили у Бреусівці.

У районі віднедавна газифіковано усі населені пункти. Будівництво останнього підвідного газопроводу завершено у вересні поточного року в селі Новоселівка Бреусівської сільради. На ці цілі спрямовано 300 тисяч гривень з обласного бюджету.

– Утім, – наголошує Анатолій Срібний, – ще не всі з 16 шкіл газифіковані. Зокрема йдеться про п’ять маломістких шкіл. Із сільськими клубами значно гірше. Майже усі вони – на пічному опаленні. Водночас вдалося замінити дах і відреставрувати зовнішній фасад Будинку культури в Козельщині, де також знаходяться районна центральна бібліотека й музична школа. Наступного року заплановано ремонт актової зали на 450 посадкових місць.

У районі також тривають роботи з освітлення вулиць, ремонту доріг, прокладення нових водогонів, розробка нового генерального плану. Ним передбачено будівництво нового містечка.

Анатолій Срібний прокоментував факт таким чином:

– Зайнятість – одна з головних проблем нашого невеликого за кількістю населення району. Генплан передбачає будівництво нового містечка Єристівським гірничо-збагачувальним комбінатом. На мою думку, це – одна з масштабних перспектив. Я переконаний, що підприємство вестиме екологічно чисте виробництво. Звісно, можуть виникнути проблеми з підземними водами, але їх планують відкачувати. До того ж проект передбачає будівництво централізованого водопроводу. Нині усі сільради, крім Солоницької, дають на це свою згоду. Полтавський ГЗК ми вже досить давно знаємо як надійного соціального партнера, який допомагає нам постійно й жодного разу не підвів. Сподіваємося на аналогічну відповідальність і Єристівського ГЗК.

Print Friendly, PDF & Email [1]