- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ініціативи, спрямовані на розвиток громад

Відкриваючи зібрання, Олена Адамович зазначила, що партнери прибули на Полтавщину представити діючі проекти, розповісти про можливості та вигоди, які вони дають для територій, а полтавці мають показати свої досягнення в уже реалізованих ініціативах, презентувати нові проектні пропозиції.

Володимир Марченко, вітаючи присутніх, підкреслив, що Полтавщина готова до реалізації масштабних планів. Такі плани в області втілюються в життя – і міжнародні, й національні, й місцеві. Він розповів про реалізацію проекту ЄС і ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”; проведення обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, що має велику підтримку і зацікавленість з боку органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, місцевих громад, підприємницьких структур; реалізацію інвестиційних, молодіжних проектів. Головним для успішного їх здійснення є місцева ініціатива, підтримка влади й громад.

Володимир Соботюк зупинився, зокрема, на реалізації в країні Національних проектів “Нове життя”, “Відкритий світ”, “Енергія природи”, “Олімпійська надія-2022”.

Учасники зібрання обговорили проекти, які впроваджуються на Полтавщині. Так, майже завершено реалізацію Національного проекту “Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства”, який передбачає створення обласного перинатального центру загальною кошторисною вартістю 67,8 мільйона гривень. Із Державного бюджету залучено 37,6 мільйона гривень, з обласного бюджету – 20,6 мільйона, з інших джерел – 9,5 мільйона. В тому числі за рахунок Фонду Віктора Пінчука “Колиска надії” цей заклад оснащено обладнанням на суму близько

4,3 мільйона гривень.

Також в області реалізується Національний проект “Відкритий світ”, у рамках якого створюється інформаційно-комунікаційна освітня мережа національного рівня на базі технологій радіозв’язку четвертого покоління. На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича здійснюється перший етап реалізації цього проекту в 12 школах області (міста Комсомольськ, Миргород, Лубни, Лохвиця, Гадяч, Гребінка, селища Семенівка, Велика Багачка, села Великі Сорочинці Миргородського, Лазірки Оржицького, Веприк і Великі Будища Гадяцького районів). Згідно з планами, учні та вчителі інформатики цих шкіл, які пройшли відповідне навчання, до кінця 2012 року будуть забезпечені персональними комп’ютерами, а навчальні аудиторії – інтерактивними дошками та спеціальним програмним продуктом.

Керівник Національного проекту “Чисте місто” Іван Олексієвець поінформував про плани будівництва в 10 обласних центрах, у тому числі й у Полтаві, комплексів із переробки твердих побутових відходів. За його словами, такий об’єкт може почати працювати у Полтаві в 2015 році.

Представники Миргородського міськвиконкому презентували свої пропозиції до Національного проекту “Зелені ринки” – “Створення комплексу з вирощування, логістики, переробки та реалізації екологічної сільськогосподарської продукції”, Кременчуцького міськвиконкому – до проекту “Індустріальні парки” – “Індустріальний парк “Центральний” у місті Кременчук”, Котелевської і Гадяцької райдержадміністрацій – до проекту “Відроджене скотарство”.

По завершенні засідання за “круглим столом” відбулася прес-конференція за участю Володимира Соботюка, Івана Олексієвця, керівника Полтавського регіонального центру з інвестицій та розвитку Дмитра Лєти.

– Метою поїздки в Полтавський регіон є наші спільні дії з обласним керівництвом щодо реалізації тих напрямків, ініціатив Президента, які відображені в програмі реформ, – Національних проектів та інвестицій. Сподобались активність і плідна робота з суб’єктами господарювання, з бізнесом, іншими структурами Полтавської області. Заходи зі спільного врегулювання дій по реалізації програми економічних реформ будемо продовжувати й надалі, – підсумував Володимир Соботюк.

Print Friendly, PDF & Email [1]