- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“200 пам’ятних місць Полтави”

Для істориків, краєзнавців, допитливої молоді його нова книга – це справжня підручна енциклопедія, де зібрано цікаві та достовірні факти з історії Полтави: про збережені національні пам’ятки, історичні події та долі видатних людей, пов’язаних із нашим містом.

Пізнавальний матеріал довідника композиційно об’єднаний і поданий  відповідно до історичних районів Полтави, що робить його зручним для туристів. До того ж у кінці книги є карта-схема вулиць центральної частини Полтави, де позначені пам’ятники та меморіальні дошки.

Погортавши сторінки цього видання, ознайомившись із численними та по-справжньому значимими подіями й видатними людьми, що творили як українську, так і полтавську історію, навіть екскурсовод по місту з великим досвідом захоплено скаже про книгу та її автора: “Він справжній професіонал!” Інакше і бути не може, адже кожна стаття містить унікальну, скрупульозно зібрану авторську інформацію, яка дає вичерпну характеристику певного історико-культурного чи архітектурного об’єкта.

Полтавська міська організація Національної спілки екскурсоводів традиційно вважається однією з найбільш фахових в Україні. Такою високою репутацією вона зобов’язана сумлінній та безкорисливій праці багатьох справжніх патріотів рідного міста. Одним із найбільш досвідчених, творчих її представників є автор названого видання, яке стане вагомою складовою у великій історії нашої Полтави.

Print Friendly, PDF & Email [1]