- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На Полтавщині хліб не подорожчає

– Ми постійно проводимо моніторинг ситуації на ринку хлібобулочних виробів, – зазначив Володимир Оніщенко. – З травня минулого року в Полтавській області ціна на хліб не змінювалась. І сьогодні вона залишається стабільною. Другий рік на Полтавщині створюють регіональний ресурс зерна. Нині в області заготовлено понад 30 тисяч тонн збіжжя пшениці. Цього вистачить, щоб упродовж 9 місяців виготовляти хліб простої рецептури.

Облдержадміністрація та хлібопекарські підприємства області з метою забезпечення стабільної цінової ситуації підписали Меморандум порозуміння. Хлібопекарським підприємствам із резерву області виділено зерно пшениці за ціною 1600 гривень за тонну та зерно жита – по 1500 гривень за тонну. Це дасть можливість утримувати стабільні оптово-відпускні ціни на хліб масових сортів споживання впродовж 2012–2013 маркетингового року (хліб з борошна 1 ґатунку – 4,30 гривні за кілограм та хліб із суміші житньо-пшеничного борошна – 3,90 гривні за кілограм).

Зловживань щодо ціни на хліб в області поки що немає, повідомив Володимир Оніщенко. Проте, за його словами, кілька підприємств, які приєдналися до Меморандуму, заклали у вартість хліба завищену ціну борошна чи взагалі не використали державне зерно. Фахівці територіального управління дали їхнім керівникам рекомендації для усунення порушень.

Також голова обласного територіального відділення антимонопольного комітету України наголошував на необхідності модернізації на даний час уже застарілої на багатьох підприємствах цієї галузі виробничої бази. Це, на його думку, сприяло б поліпшенню ситуації на хлібопекарському ринку області. Під час прес-конференції Володимир Оніщенко відповів на запитання журналістів.

Print Friendly, PDF & Email [1]