- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ефективність інвестицій, антимонопольне законодавство

Для цього у поточному році з власних коштів ПАТ "Полтавагаз" заплановано спрямувати 43 мільйони гривень. З них уже освоєно понад 80 відсотків. Зокрема 16 мільйонів гривень – на встановлення газових лічильників.

 У ПАТ "Полтаваобленерго" розвиток мереж відбувається за рахунок якісних показників, тобто шляхом модернізації, а інвестиції у цю справу протягом чотирьох років збільшилися більш ніж удвічі й сягнули 180 мільйонів гривень. Розроблено схему перспективного розвитку ПАТ "Полтаваобленерго" на період до 2016 року. Погоджено проект інвестиційної програми на 2013 рік із загальним обсягом фінансування 236 мільйонів гривень. Учасники апаратної наради торкнулися й проблем, пов'язаних із монопольним становищем компанії. Зазначалося, що останнім часом зросла кількість звернень і скарг споживачів щодо постійного підвищення вартості робіт із приєднання до електричних мереж, внесення змін до кошторисів уже розроблених проектів електропостачання об'єктів, у тому числі й у житловому будівництві. На цьому наголосив голова Полтавського територіального відділення антимонопольного комітету України Володимир Оніщенко. Він зазначив, що територіальним відділенням АМКУ щодо ПАТ "Полтаваобленерго" порушено 8 справ.

 Олександр Удовіченко висловив гострі критичні зауваження на адресу енергетиків і дав відповідні доручення щодо контролю над роботою монополіста.

Print Friendly, PDF & Email [1]