- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Будні сільської громади

Є на території Андріївської сільської ради й загальноосвітня школа, в якій навчаються 135 учнів. Їх, а також дошкільнят із навколишніх сіл підвозять на заняття шкільними автобусами. В рамках соціальних угод за кошти сільськогосподарських підприємств у школі були замінені вікна, облаштована індивідуальна газова котельня, що дозволяє суттєво економити блакитне паливо.

Незважаючи на хронічну нестачу коштів, за останні кілька років у селах Андріївської сільської ради було зроблено багато. Так, реставрували пам’ятники загиблим воїнам, у тому числі два великих меморіали, а в самій Андріївці з’явився ще один пам’ятний знак – солдатській удові. До речі, гроші на нього збирали усією громадою, долучилися й СВК “Андріївський” та спонсори.

Кожен, хто приїздить у Андріївку й навколишні села, звертає увагу на задовільний стан асфальтового дорожнього покриття.

– Цього року на ремонт доріг, що знаходяться на балансі сільської ради, нам виділили 100 тисяч гривень державної субвенції. Тож маємо можливість зробити і ямковий ремонт, а деінде – навіть капітальний, – зазначив сільський голова Андріївки Володимир Данилейко.

Але є в Андріївці й проблеми, які ще чекають вирішення. Найбільша з них – незадовільне автобусне сполучення. Так, у села Козубівку і Новий Байрак тривалий час взагалі не ходили автобуси, й місцеві жителі мусили добиратися до інших населених пунктів на “попутках”, велосипедом, а то й пішки. За словами Володимира Данилейка, тривають переговори з обласною владою та перевізниками щодо розв'язання цієї проблеми.

Інше, не менш болюче, питання – відсутність у селах Будинків культури.

– На одній із сесій сільської ради було прийняте рішення розпочати ремонт у єдиному старому Будинку культури, що знаходиться в сусідній Козубівці. В цьому році з міського бюджету ми змогли виділити гроші лише на капітальний ремонт покрівлі. Ще вдалося відремонтувати кілька кімнат. В одній із них розмістили сільську бібліотеку, у вестибюлі відбуватимуться вечори відпочинку для молоді. Ремонт продовжуватимемо, – поділився планами Володимир Данилейко.

…Будні сільської громади сповнені великих і малих проблем. Але, об’єднані спільною метою, зберігаючи добрі традиції, примножуючи їх власними корисними справами, мешканці Андріївки й навколишніх населених пунктів прагнуть із оптимізмом дивитися в майбутнє.

 

Print Friendly, PDF & Email [1]