- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Наукові новації і відроджені традиції

Основною проблемою, пов’язаною із вирощуванням цієї рослини сімейства бобових, за словами Олега Писанки, є кількість вологи у період вегетації рослин. На її вирішення спрямовані наукові дослідження спеціалістів товариства.

В арсеналі аграріїв – потужна техніка вітчизняного й іноземного виробництва. Для обробітку ґрунту підприємство застосовує різні технології. Скажімо, за класичною технологією обробляється 5–7 відсотків ріллі, 60–65 відсотків – за вологозберігаючою. Діє також переробний завод сої, який випускає повножирову сою, що є хорошим кормом для тваринницької галузі. Нині триває будівництво насіннєвого заводу.

Об’єднання сільгосппідприємств веде соціально відповідальний бізнес. Так, за кошти агроформування ремонтується православний храм у Глобиному, проводяться водопостачання у селах і ремонт у дитячих садках та школах, розчищаються від снігових заметів вулиці.

Не лише виробничими клопотами живуть працівники агроформування. Знаходять час і на активний відпочинок, як, наприклад, заняття верховою їздою. До їхніх послуг – кінноспортивний клуб “Релакс” ТОВ “Агрофірма ім. Мічуріна”, що входить в об’єднання підприємств. Тут утримується 17 голів коней, серед яких є спортивні, котрі вже стали переможцями кількох престижних змагань. Із дітьми, хворими на церебральний параліч, тут безкоштовно проводять заняття іпотерапією (лікувальною верховою їздою), цим самим даруючи малечі шанс на одужання.

Print Friendly, PDF & Email [1]