- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Розвиток, орієнтований на громаду

Депутати підтримали проекти рішень про внесення змін та доповнень до Комплексної програми розвитку освітньої галузі Полтавської області на 2011– 2015 роки та до регіональної Програми розвитку професійно-технічної освіти Полтавської області на 2012–2015 роки.

Комісія заслухала та взяла до відома інформацію заступника начальника головного управління освіти і науки ОДА Світлани Горбаньової про роботу обласних позашкільних закладів системи освіти. В області діє 88 таких закладів, де навчається 42 тисячі учнів. З 2012 року, на виконання рішення обласної ради, почав працювати окремий обласний комунальний заклад – “Мала академія наук” – для підтримки обдарованих і талановитих дітей, залучення їх до системної науково-дослідної роботи.

Комісія рекомендувала профільному управлінню підготувати подання на нагородження почесними відзнаками обласної ради працівників обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Про результати виконання обласної Програми увічнення пам’яті видатних земляків на 2012 рік доповів начальник управління культури облдержадміністрації Геннадій Фасій. Із виділених з обласного бюджету на заходи програми 1406 тисяч гривень використано 1252,6 тисячі. Кошти спрямовано на проведення часткової реекспозиції музею-садиби Олеся Гончара, капітальний ремонт Чорнухинського літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди, капітальний ремонт стели Меморіального комплексу полеглим воїнам Південно-Західного фронту в урочищі Шумейкове Лохвицького району, будівництво пам’ятника Раїсі Кириченко у Полтаві, створення документального фільму про С.А. Ковпака, придбання фотоальбому про легендарного партизанського командира, реставрацію пам’ятника, впорядкування парку С.А. Ковпака у Котельві. Цю інформацію комісія взяла до відома.

Депутати схвалили проект рішення сесії “Про надання згоди на передачу Кременчуцької спеціалізованої школи-інтернату І–ІІІ ступенів Полтавської обласної ради із спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Полтавської області у комунальну власність територіальної громади м. Кременчука”.

***

У Лубенському районі під головуванням Дмитра Хрістова відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань забезпечення законності та правопорядку. Депутати ознайомилися з організацією діяльності стаціонарних постів дорожньо-патрульної служби: “Лубенський” на 207-му кілометрі автодороги М-03 Київ–Харків–Довжанський та “Сухинівка” на 108-му кілометрі траси Р-52 Дніпропетровськ–Царичанка–Кобеляки–Решетилівка.

Про виконання обласної Програми безпеки дорожнього руху на 2011–2014 роки доповів начальник управління ДАІ УМВС України в Полтавській області Олександр Штепа.

Зокрема було зазначено, що на виконання заходів програми за 10 місяців 2012 року управлінню ДАІ виділено 587 тисяч гривень. На ці кошти придбано 2 міліцейських автомобілі, 5 сигнально-гучномовних пристроїв для оснащення патрульного автотранспорту, 8 радіостанцій та 10 відеореєстраторів, 3 комплекти для оформлення ДТП, інші пристрої та паливно-мастильні матеріали. Виготовлено тематичну літературу, друковану продукцію для пропаганди безпеки дорожнього руху. Також проведено щорічний обласний огляд-конкурс загонів юних інспекторів руху.

Цілодобово функціонують три стаціонарних пости ДПС. Організація дорожнього руху приведена у відповідність до встановленої схеми. Пости укомплектовані необхідними документами, матеріалами, спеціальною технікою та відповідними засобами.

Для встановлення на посту “Сухинівка” комплексу відеофіксації транспортних засобів із розпізнаванням номерних знаків та їх перевіркою “Відеоконтроль-Рубіж” у поточному році в межах програми було виділено 284,6 тисячі гривень. Система вже функціонує. До стаціонарних постів ДПС підведені лінії електромережі та зв’язку. Цю інформацію комісія взяла до відома.

У ході засідання також було розглянуто інші питання. У роботі комісії взяв участь керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Олександр Литвиненко.

***

Під головуванням Валерія Пархоменка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном, у якому взяли участь голова обласної ради Іван Момот, начальники обласних управлінь і служб.

Комісія розглянула та підтримала питання про внесення змін та доповнень до рішення десятої сесії обласної ради шостого скликання від 29 лютого 2012 року “Про Програму розвитку обласного комунального підприємства “Аеропорт-Полтава” на 2012 рік та заходи з погашення заборгованості по заробітній платі”, додаткового Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2012 році, Програми розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження в Полтавській області на 2012– 2015 роки, регіональної Програми розвитку внутрішнього виробництва на 2012–2015 роки “Модернізація – стратегічний вибір Полтавщини”.

Метою розробки доповнень до Плану організаційних заходів щодо реалізації регіональної Програми розвитку внутрішнього виробництва на 2012–2015 роки “Модернізація – стратегічний вибір Полтавщини” є висвітлення результатів її виконання.

Відповідно до порядку денного було розглянуто питання про внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік, а саме зміни до переліку об’єктів, які фінансуються за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій. Депутати підтримали пропозиції профільних управлінь облдержадміністрації передбачити кошти на реконструкцію кінотеатру “Санжари” під центр культури і дозвілля з добудовою допоміжних приміщень у смт Нові Санжари в сумі 818 тис. грн, реконструкцію гімназії ім.М.В.Гоголя в смт Диканька – 256 тис. грн, реконструкцію системи теплопостачання Світлогірської дільничної лікарні по вул. Пирогова, 23, в с. Світлогірське Кобеляцького району – 300 тис. грн. З-поміж іншого депутати опрацювали кадрові та інші питання узгодженого порядку денного.

Print Friendly, PDF & Email [1]