- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Два роки роботи: уроки і висновки

На території нашої сільської ради проживають майже 600 дітей шкільного віку, а школа вміщує лише 60 учнів у старих будівлях 1884 року побудови. Тому більшість школярів навчаються у закладах освіти обласного центру. Дитсадка взагалі немає. Отож депутати зініціювали будівництво нової школи. Наше звернення до обласної державної адміністрації знайшло відгук у заступника голови ОДА Олександра Коваля, який виїхав на місце, оглянув матеріально-технічну базу існуючого навчального закладу разом із сільським головою Віктором Калюжним і депутатами, взяв розв’язання цієї проблеми під особистий контроль. Підтримала нас і районна влада.

Будинок культури в Микільському більше 20 років не працює, бо в аварійному стані. Й знову нас почули й підтримали, виділивши кошти на реконструкцію в 2013 році. Всі ці проблеми почали вирішуватися завдяки небайдужому ставленню керівництва району.

Ми намагаємося залучати жителів села до спільних корисних справ. Активними стали громадські організації: у сфері екології, збереження природи – “Фауна” (керівник – Василь Спінжар), молодіжна громадська організація “Відродження” (керівник – Андрій Шевченко), релігійна громада Свято-Преображенської церкви (Марія Макушак). Їхня діяльність спрямована на задоволення соціально-культурних, духовних потреб громадян. Громадськості передано для користування й обслуговування сквер ім. Т. Г. Шевченка, де висаджено понад 200 дерев. Розробили проекти будівництва каплиці пам’яті жертв Голодомору 1930-х років, благоустрою скверу, реконструкції пам’ятника Кобзарю і загиблим воїнам. Змістовно проходили у нас заходи до Дня села, Дня молоді, Нового року. Також заплановано спорудження дитячого і танцювального майданчиків.

Приємно, що ініціативи депутатів і громадськості знаходять підтримку в місцевих підприємців, які пропонують допомогу і беруть активну участь у благоустрої територій. Розроблено проект капітального ремонту доріг у трьох населених пунктах сільради, збудовано мережу освітлення в одному селі, й ці роботи продовжуються. Та ми не можемо самотужки збудувати школу чи реконструювати клуб. Але активна участь у цих роботах – нам під силу, тому що громада і є – сила.

Print Friendly, PDF & Email [1]