- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Корисні справи –всією громадою

На запрошення Вишняківського, Покровсько-Багачанського та Мусіївського сільських голів конкурсна комісія відвідала обладнані зони відпочинку на цих територіях.

Першою була оглянута зона відпочинку “На Пелипенцях”, що у Вишняках. Сільський голова Андрій Фесенко показав членам комісії, що вдалося зробити, поділився планами на майбутнє. Місцева громада облаштувала футбольний і волейбольний майданчики, встановила павільйон для торгівлі. Сільський голова висловив вдячність Вадиму Горевому, який не тільки фінансово підтримав, але й організував виконання цих робіт. Територія зони відпочинку освітлена, тож звучали теплі слова подяки на адресу начальника Хорольської філії ПАТ “Полтаваобленерго” Сергія Устименка. Наступного року сільський голова разом із депутатами, активістами планує продовжити роботи з благоустрою.

Покровсько-Багачанський сільський голова Анатолій Левченко разом із депутатами прийняв рішення придбати дитячий ігровий майданчик за бюджетні кошти. Було виділено 61,8 тисячі гривень. А далі  за ініціативою сільського голови, при підтримці керівника СВК “Багачанський” Василя Брижка, депутатів сільської ради, громадськості вирубали чагарники, завезли пісок і транспортом господарства доставили від виробника дитячий майданчик – гірки, гойдалки й інше ігрове та спортивне обладнання для діток різного віку. Організували суботник і все це встановили. Анатолій Левченко висловив подяку керівникові СВК “Багачанський”, депутату районної ради Василю Брижку за небайдужість до долі людей і свого села. Адже підтримку з його боку відчувають і в місцевій школі, амбулаторії. Господарство виділяє кошти на організацію різних спортивних та святкових заходів, які проводяться в Покровській Багачці. Від такої співпраці сільського голови з керівником місцевого господарства є користь усій громаді.

У Мусіївці облаштували зону відпочинку обабіч дороги. Вона оригінально оформлена, огороджена, а її назва відповідає місцю розташування – “Лісовичок”. Тут облаштовано різнокольорові павільйони ручної роботи для відпочинку, кілька навісів зі столами, дитячий ігровий майданчик. Є все необхідне і для тих, хто полюбляє відпочинок із шашликами. В одному із павільйонів є свердловина з водою.

Заступник голови районної ради, голова конкурсної комісії Тетяна Качаненко разом із Мусіївським сільським головою Григорієм Рештою виконали приємну місію офіційного відкриття мусіївської зони відпочинку “Лісовичок”. Григорій Решта подякував усім, хто сприяв і допомагав в облаштуванні зони відпочинку, зокрема директору ДП “Лубенський лісгосп” Тарасу Охріменку за оформлення стендів та вирішення інших питань. Надійним помічником у сільського голови є працівник сільської ради Юрій Калина, який власноручно виконав роботи по дереву. В усьому допомагали і підтримували свого керівника й спеціалісти сільської ради. Григорій Решта від себе і всіх односельців добре слово адресував Віктору Подорожняку, який за власні кошти придбав обладнання, організував буріння свердловини для води. І це зробив як подарунок для своїх односельців. Не стояли осторонь також приватні підприємці та окремі жителі територіальної громади. Це – Микола Обрізан, Василь Решта, Юрій Діденко, Анатолій Зима, Василь Титенко, Анатолій Бурба, Володимир Партола, Юрій Корнієнко, Іван Кабан, Олександр Кияшко, Володимир Горбань. Посильну допомогу надавали лісівники Оксана Іванко, Олександр Черненко, Юрій Нелень. Небайдужими до цієї справи був і керівник СТОВ “Мусіївське”, депутат обласної ради Михайло Стеценко. Завдяки його підтримці завжди надавався необхідний транспорт для підвезення піску та інших матеріалів. Зацікавила добра справа й керівника СТОВ “Лукім`я” Івана Шенгерія, який також надав певну допомогу в облаштуванні зони відпочинку.

Директор місцевої школи Наталія Донець разом із учнями із задоволенням виконували посильну для них роботу. Добре трудилась на облаштуванні зони відпочинку депутат сільської ради Наталія Чемерис. А сільський голова Григорій Решта власноруч виконав усі зварювальні роботи.

Конкурсна комісія ухвалила одностайне рішення, присвоївши перше місце Мусіївській сільській раді за краще оформлення зони відпочинку, друге місце – Покровсько-Багачанській сільській раді.

Тетяна Качаненко привітала жителів Мусіївської територіальної громади з перемогою та отриманням грошової премії у сумі п’ять тисяч гривень. Від імені голови Хорольської районної ради Олександра Хрипка, голови райдержадміністрації Віталія Шевчуги, від себе особисто щиро побажала всім успіхів, робити добрі справи й отримувати від цього насолоду. Головний лісничий Лубенського лісгоспу Володимир Тиханович подякував керівництву району за добру ідею, а сільському голові Григорію Решті – за її реалізацію. Він подякував школярам і вручив подарунок – спортивний інвентар. А свято продовжилось у невимушеній обстановці, зі смачними частуваннями, які приготували місцеві господині. Лунали українські пісні у виконанні сільської хор-ланки. 

Як бачимо, щоб щось зробити, не завжди потрібні великі кошти. Головне – бажання і люди, які вміють сформувати команду однодумців, власним прикладом заохотити земляків до здійснення цікавих і вкрай необхідних для громади справ.

Print Friendly, PDF & Email [1]